ΥΠΟΙΚ:«Ή προχωρούμε σε εκποιήσεις ή δεν έχει επόμενη δόση»!

  • *Ηγειρε ξανά το εκβιαστικό διλημμα ο Υπουργός Οικονομικών

  • *Βλέπει οικονομική ανάκαμψη, μείωση της ανεργίας και βέλτιστη επίδοση τριετίας ο Χάρης Γεωργιάδης

Το εκβιαστικό δίλημμα είτε ανοίγουμε τη λεωφόρο των εκποιήσεων και παίρνουμε την επόμενη δόση, είτε μένουμε χωρίς δόση, ήγειρε σήμερα πρωϊ πρωί ο Υπουργό Οικον

epafes-me-tis-synechnies-tou-dimosiou-archizei-o-ypoik-th

ομικών ο οποίος ισχυρίζεται ότι η οικονομία μας άρχισε να ανακάμπτει , βλέπει την ανεργία να μειώνεται και αυτό το τρίμηνο έχουμε την καλύτερη οικονομική επίδοση των τελευταίων τριών χρόνων!

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε συγκεκριμένα στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ πως είναι δεδομένο πως αν δεν αρθεί η εκκρεμότητα για το νόμο για τις εκποιήσεις δεν θα δοθεί το πρασινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.   Οπως   ανέφερε ότι σε όλες τις επαφές του με την Τρόικα και με όλους τους επενδυτικού ς οργανισμούς, έστειλε το μήνμυμα ότι αυτή η εκκρεμότητα δεν ισοδυναμεί με εκτροχιασμό ή αναστολή της ευρύτερης προσπάθειας για μεταρρύθμιση ή και εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας. Αυτό είπε, το διαπιστώνουν και οι ίδιοι αφού και οι ίδιοι διαπιστώνουν κάποια αποτελέσματα . Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα από προσεγγίσεις που στηρίζονται στη λογική ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις που να διασφαλίζουν τα δικαιώματα όλων και να επιτρέπει ταυτόχρονα την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Είπε ακόμη ότι τα οικονομικά του κράτους αντέχουν για κάποιους μήνες αλλά σε περίπτωση που παραταθεί η εκκρεμότητα θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας έχει αρχίσει να διαφαίνεται και υποστήριξε ότι κάθε τρίμηνο βελτιώνονται οι οικονομικές επιδόσεις.Μάλιστα έκανε αναφορά σε βελτίωση της απασχόλησης!  Αυτή τη στιγμή είμαστε στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων τριών χρόνων, είπε. Ωστόσο μόνο ο κ. Χάρης Γεωργιάδης με τους επιτελείς του βλέπουν τα ρόδινα χρώματα που περιγράφει στο οικονομικό γίγνεσθαι, καθώς ο πολίτης απορροφά καθημερινά στο πετσί του τους κραδασμούς της επιδείνωσης σε όλους τους τομείς.

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για τα τεστ αντοχής των τραπεζών ο κ. Γεωργιάδης απάντησε θετικά επεσήμανε ωστόσο ότι απ ότι φαίνεται τα αποτελέσματα που αναμένονται σε δέκα περίπου μέρες θα είναι ενθαρρυντικά και διαχειρίσιμα.