Σόιμπλε προς βουλευτές: Προετοιμαζόμαστε για Grexit

Προετοιμασίες για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη κάνει το Βερολίνο όπως φέρεται newego_LARGE_t_1101_54512483_type12713να δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ο δημοσιογράφος του πρακτορείου, Μπρένταν Γκρίλεϊ επεσήμανε ότι δύο βουλευτές της Bundestag ανέφεραν ότι Γερμανός υπουργός τούς διενήνυσε ότι η κυβέρνηση της χώρας επεξεργάζεται σχέδια για το ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων Αθήνας – δανειστών μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Συνεπώς, όπως είπαν οι δύο βουλευτές που συμμετείχαν στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών, ο Σόιμπλε είπε ότι «τίποτα δεν είναι έτοιμο για να καταλήξουμε σε μια απόφαση αύριο».
Νωρίτερα, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης κατέβασε αισθητά τον πήχη των προσδοκιών για επίτευξη ουσιαστικής προόδου στο ελληνικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης του Εurogroup.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης δεν αναμένεται κάποια σημαντική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της συμφωνίας, ενώ πρόσθεσε ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας.