Γ.Γ.ΑΚΕΛ:Ξεπέρασε κάθε ο όριο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος έχει ξεπεράσει κάθε όριο και καλά κάνει να ανατρέξει στο παρελθόν για να δει ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι πρωτοστάτησαν, ώστε να διερευνηθούν κάποια ζητήματα, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Παπαδόπουλου ότι ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ φαίνεται να είναι πρωταθλητές της διαπλοκής καθώς ενέκριναν το διορισμό στη θέση του Βοηθού Εφόρου Φορολογίας, λογίστριας που εργάζεται στο Ελεγκτικό Γραφείο, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της χρηματοδότησης τους από τη Focus.76-700x505

Κάνοντας λόγο για κατάντημα του κ. Παπαδόπουλου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως εάν τα πράγματα με τον τρόπο που τα διατυπώνει δεν ήταν τραγικά, θα έλεγε ότι είναι πολύ καλό αστείο, αυτό το οποίο έχει πει.

“Επαναλαμβάνω και επιμένω ότι πρέπει να αναζητήσει στο δικό του κόμμα πρωταθλητές στη διαπλοκή και τη διαφθορά και όχι στο ΑΚΕΛ”, πρόσθεσε.

“Ο χρόνος θα δείξει ποιος είναι ο καθένας από εμάς”, κατέληξε.

Ο κ. Κυπριανού προέβη στη δήλωση μετά από εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με το Εφοριακό Συμβούλιό.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για το ρόλο που επιτελεί το σώμα και επί των διαφόρων προβλημάτων τα οποία άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του.

Το ΑΚΕΛ θεωρεί πάρα πολύ σοβαρό το ρόλο του Εφοριακού Συμβουλίου, ως δευτεροβαθμίου σώματος εξέτασης των ζητημάτων που αφορούν τη φορολόγηση, πρόσθεσε βεβαιώνοντας ότι θα στηρίζει το θεσμό και τη λειτουργία του και θα επιδιώξει να τον ενισχύσει ώστε να μπορέσει πιο αποτελεσματικά να διαδραματίσει το ρόλο του.

Ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκαν κάποια προβλήματα, τα οποία αφορούν το Εφοριακό Συμβούλιο όπως ζητήματα στελέχωσης και ζητήματα νομοθεσίας και αναμένονται συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες το κόμμα του θα μελετήσει για να βοηθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Πρόεδρος του Εφοριακού Συμβουλίου Ελένη Χατζηχαρίτου Λεωνίδου ανέφερε ότι ήταν καθαρά φιλοφρονητική, αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Εφοριακού Συμβουλίου και τα προβλήματα του Εφοριακού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι το Εφοριακό Συμβούλιο είναι ένας ισχυρός θεσμός, που πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει στο οποίο θα μπορεί να απευθύνεται ο φορολογούμενος ώστε μετά την τελική απόφαση του Εφόρου Φορολογίας να καταφεύγει στο Εφοριακό Συμβούλιο και να επιλύει εξωδικαστικά τη διαφορά του.

Ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εισηγήσεις και οι προτάσεις που θα καταγράψει το Εφοριακό Συμβούλιο και θα συζητήσει με τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και την προϊστάμενη αρχή που είναι ο Υπουργός Οικονομικών να συναντήσουν τη δέουσα αποδοχή.