Κατάθεση στο ΤΑΕ έδωσε η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας

Κατάθεση στο ΤΑΕ Αρχηγείου έδωσε το απόγευμα η Διοικήτρια  της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, στο πλαίσιο των ερευνών σχετικά με τη διαρροή της λίστας με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βουλευτών.Σύμφωνα με τον   Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδη,η κα.Γιωρκάτζη έδωσε κατάθεση η οποία ης οποίας αξιολογείται».ÄÉÏÉÊÇÔÑÉÁ ÊÅÍÔÑÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ ×ÑÕÓÔÁËËÁ ÃÉÙÑÊÁÔÆÇ

Όπως σημείωσε, οι εξετάσεις σχετικά με τη διαρροή της λίστας θα συνεχιστούν με τη λήψη και άλλων καταθέσεων, αλλά και με την εξέταση των σκληρών δίσκων, που είναι σε εξέλιξη. Οι σκληροί δίσκοι είχαν κατασχεθεί κατά τους ελέγχους της Αστυνομίας στην Κεντρική Τράπεζα.

Τη μελέτη και αξιολόγηση του περιεχομένου των σκληρών δίσκων που είχαν παραληφθεί χθες στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας στην Κεντρική Τράπεζα, κατόπιν δικαστικού εντάλματος, άρχισαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου.Ο κ. Αγγελίδης είχε δηλώσει νωρίτερα,  ότι ανακριτές βρίσκονται στην ΚΤ και συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων που άρχισαν χθες στα πλαίσια διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, που αφορά τα αδικήματα παραβίασης τραπεζικού απορρήτου και προσωπικών δεδομένων.

Καταθέσεις θα ληφθούν και από οποιαδήποτε άλλα πρόσωπα κριθεί αναγκαίο στο πλαίσιο της έρευνας, πρόσθεσε.

Καθυστέρησαν οι έρευνες

Στο μεταξύ ερωτήματα εγείρονται για την καθυστέρηση που σημειώθηκε  στις έρευνες της Αστυνομίας  καθότι εδώ και τρεις μήνες είχε διαρρεύσει στην  εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ  κατάλογος με ονόματα βουλευτών για «κόκκινα» δανεια και φαίνεται πως ο κατάλογος αυτός διέρρευσε από στέλεχος τη Κ.Τράπεζας.

Τώρα  διεξάγεται έρευνα για να διαφανεί ποιός ή ποιοί διέρρευσαν τα προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα  στην εν λόγω εφημερίδα καθότι κάτι τέτοιο θεωρείται παράνομο.