Βρετανία:Πάγωμα μισθών υπουργών για ακόμα πέντε χρόνια

Οι Βρετανοί Υπουργοί θα δουν τους μισθούς τους να παγώνουν για ακόμη πέντε χρόνια καθώς η Κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμά της, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, την Κυριακή.British Prime Miniter David Cameron delivers his key-note speech at the CBI business conference in London

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters οι Υπουργοί λαμβάνουν 134.565 στερλίνες το χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της βουλευτικής τους αντιμισθίας. Ο μισθός τους έχει παραμείνει ο ίδιος από το 2010 όταν μειώθηκε κατά 5% ως μέρος των προσπαθειών λιτότητας της τότε κυβερνητικής συμμαχίας.

Οι Συντηρητικοί του Ντέιβιντ Κάμερον, που κατάφεραν να αποκτήσουν πλειοψηφία στις εκλογές αυτού του μήνα έχουν υποσχεθεί να βρουν 25 δισ. στερλίνες σε περικοπές τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς προσπαθούν να μετατρέψουν έλλειμμα της τάξης του 5% σε πλεόνασμα ως το 2018/19.

«Θα συνεχίζουμε να λαμβάνουμε δύσκολες αποφάσεις που είναι απαραίτητες για να περιοριστούν οι δαπάνες και να διασφαλιστεί η οικονομία μας», έγραψε ο κ. Κάμερον σε κείμενό του που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Times.

Προσθέτει ότι «αποφάσισα να παγώσω τον μισθό των Υπουργών που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση.. καθώς συνεχίζουμε να ανασκουμπωνόμαστε ως χώρα, όλοι θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί».

Ανεξάρτητος οργανισμός που επιβλέπει την αντιμισθία των νομοθετών και τα έξοδά τους έχει συστήσει όπως αυξηθεί κατά 10% για όλα τα 650 μέλη του κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών. Αν γινόταν αυτό τότε η κοινοβουλευτική αντιμισθία θα έφτανε τις 74.000 στερλίνες.

Ο κ. Κάμερον έχει καλέσει τον οργανισμό να αναθεωρήσει την πρότασή του.