Αναστασιάδης -Ακιντζί περπατούν στη νεκρή ζώνη

Εν μέσω κλίματος ευφορίας και μεγάλης  κάλυψης από εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ εξελίσσεται η περιδιάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην παλιά Λευκωσία.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΗΓΕΤΗΣ Τ/Κ AΚΙΝΤΖΙ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Λίγο μετά τις 11.00 τον Πρόεδρο Αναστασιάδη υποδέχθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί στη νεκρή ζώνη. Ακολούθως πέρασαν μαζί από το σημείο διέλευσης στην κατεχόμενη πλευρά της οδού Λήδρας.

Περπατώντας στα σοκάκια της κατεχόμενης Λευκωσίας, οι δύο ηγέτες συνομιλούν με πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχής με κατεύθυνση το Μπουγιούκ Χαν. Στο χώρο γίνεται το αδιαχώρητο από εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ ενώ εμφανές είναι ένα κλίμα ενθουσιασμού από τους παρευρισκόμενους.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να κάνουν ένα σύντομο περίπατο και να κάνουν ένα διάλειμμα για καφέ.

Στη συνέχεια θα περάσουν μαζί από το οδόφραγμα και θα περπατήσουν στον εμπορικό δρόμο της οδού Λήδρας και μετά από έναν σύντομο περίπατο θα πιουν πάλι καφέ.

Οι δύο ηγέτες θα παραμένουν περίπου 45 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο κ. Ακιντζί συνοδεύεται από τον εκπρόσωπό του Μπαρίς Μπουρτζιού, τον τ/κ “δήμαρχο” Μεχμέτ Χαρμαντζί και τον διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί.