Δόθηκαν στην τ/κ πλευρά φωτοαντίγραφα με στοιχεία για τα 28 ναρκοπέδια

Συνεχίζουν αύριο οι δύο διαπραγματευτές


 

Σε συνέχεια των συντεταγμένων των 28 ναρκοπεδίων στον Πενταδάκτυλο που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κατά την πρόσφατη τους_ συνάντηση, η κυβέρνηση έχει επιδώσει σήμερα – σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη – προς την τουρκοκυπριακή πλευρά, φωτοαντίγραφα όλων των στοιχείων που αφορούν τα εν λόγω ναρκοπέδια, βάσει των καθιερωμένων σχετικών με το θέμα προτύπων.Τα πιο πάνω ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νικος Χριστοδουλίδης 

Στο μεταξύ σύμφωνα με έγκυρες πηγές σε πολύ καλό κλίμα  πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των διαπραγματευτών   Ανδρέα Μαυρογιάννη και  Οζτίλ Ναμί.

Στη χθεσινή συνάντηση διάρκειας τεσσάρων ωρών, οι δύο διαπραγματευτές άρχισαν τη συζήτηση για τη διαμόρφωση ενός κοινού καταλόγου μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης χαμηλής πολιτικής, τον οποίο και στη συνέχεια θα παραδώσουν στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Αναστασιάδη και Ακιντζί, για τη λήψη απόφασης κατά τη διάρκεια της επόμενης συνάντησης που έχει οριστεί για τις 28 Μαϊου.

Οι δύο διαπραγματευτές, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης, άρχισαν επίσης τη διαδικασία αξιολόγησης των μέχρι τώρα κατατεθειμένων θέσεων των δύο πλευρών σε όλα τα θέματα του κυπριακού, προκειμένου να διαπιστωθούν τα σημεία των συγκλίσεων και αποκλίσεων με πρόθεση να επιδιωχθεί ευθυγράμμιση των θέσεων των δύο πλευρών με τις αρχές που προνοεί το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014.

Οι κ. Μαυρογιάννης και ο κ. Ναμί συζήτησαν επίσης τις λεπτομέρειες για τη διευθέτηση της κοινωνικής συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, μεθαύριο Σάββατο 23 Μαίου.

Η επόμενη συνάντηση των δύο διαπραγματευτών, Μαυρογιάννη και Ναμί, έχει οριστεί για αύριο Παρασκευή 22 Μαϊου, στις 10.00 πμ.