Σε σκοπιμότητες υπερ της Τουρκίας η αναβολή της ψηφοφορίας για την έκθεση προόδου Τουρκίας

Αναβλήθηκε για την Ολομέλεια του Ιουνίου η ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της έκθεσης προόδου της Τουρκίας για το 2014, μετά από σχετική πρόταση της εισηγήτριας της έκθεσης Κάτι Πίρι, η οποία και υπερψηφίστηκε.Plenary session at the European Parliament

Η κ. Πίρι, παίρνοντας τον λόγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, στην Ολομέλεια, ζήτησε να μετατεθεί η ψηφοφορία, καθώς όπως είπε, κατατέθηκαν πολλές νέες τροπολογίες ενώ υπήρξε πολύ λίγος χρόνος.

Είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτικών ομάδων να υπάρξει ευρεία πλειοψηφία για μια τέτοια σημαντική έκθεση, είπε η Ολλανδή Ευρωβουλευτής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Για να γίνει αυτό, συνέχισε, προτείνω να αναβάλουμε την ψηφοφορία για τον Ιούνιο.

Υπέρ της αναβολής τάχθηκε ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Alexander Graf Lambsdorff της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων, ο οποίος συμμερίστηκε την έκκληση της κ. Πίρι, λέγοντας ότι εργαστήκαμε εντατικά για την έκθεση αυτή τους τελευταίους πέντε μήνες.

Είπε ότι ήταν σύντομος ο χρόνος μεταξύ της ψηφοφορίας στην Επιτροπή Εξωτερικών και στην Ολομέλεια, κάτι που δεν επέτρεψε να γίνουν οι απαραίτητοι συμβιβασμοί.

Εκ μέρους του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), o Ευρωβουλευτής της Ομάδας «Ευρώπη Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας» William Dartmouth τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, λέγοντας ότι το θέμα της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικό.

Κατέληξε, λέγοντας ότι έχουμε ευθύνη έναντι των ψηφοφόρων μας, οι οποίοι δικαιούνται να γνωρίζουν τη θέση μας και ζήτησε να μην υπάρξει αναβολή.