Εξαφανίστηκε 64χρονη Βρετανίδα στο Ομοδος

Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες για εντοπισμό της 64χρονης Βρετανίδας τουρίστριας Pauline Ann Pidcock, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν χθες το πρωί στην κοινότητα Ομόδους, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πάσχει από επιληψία και δεν είχε μαζί της τα φάρμακα της. Την ίδια ώρα η Αστυνομία διερευνά τη μαρτυρία του συζύγου της ότι είχε εξαφανιστεί και στο παρελθόν στην Αγγλία.CNA_M561b7d8908994f65860a9fa4731ed00e

Σε δηλώσεις του στο Όμοδος, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως οι έρευνες έχουν καλύψει μια ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων από το πάρκο του χωριού, όπου θεάθηκε για τελευταία φορά η 64χρονη, με τη συμμετοχή ανδρών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, του Ταμείου Θήρας, του Εθελοντικού Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών καθώς και χωριανών. Έρευνες, συνέχισε, έγιναν και στην Πάφο όπου διέμενε με το σύζυγο της σε ξενοδοχείο της πόλης.

«Πράγματι η εξαφάνιση αυτή είναι παράξενη και σίγουρα ανησυχεί την Αστυνομία» είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν αδιάκοπα σε μια προσπάθεια εντοπισμού της.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως η 64χρονη, που πάσχει από επιληψία, δεν είχε μαζί της φάρμακα αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με το σύζυγο της, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στην Αγγλία, όπου είχε εξαφανιστεί για κάποιο διάστημα.

«Θέλουμε να μάθουμε κι εμείς τους λόγους για τους οποίους είχε εξαφανιστεί και την προηγούμενη φορά, κάτι που ίσως μας βοηθήσει στον εντοπισμό της», ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης.

Η Pidcock, η οποία είχε χθες το πρωί μεταβεί με τουριστικό λεωφορείο στο Όμοδος, παρέμεινε στο πάρκο της κοινότητας, ενώ το υπόλοιπο γκρουπ και ο σύζυγος της επισκέφθηκαν το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Όταν επέστρεψαν, η ίδια είχε εξαφανιστεί και όταν δεν εντοπίστηκε καταγγέλθηκε η υπόθεση στην Αστυνομία.

«Ζητούμε τη βοήθεια του κοινού σε περίπτωση που έχει αντιληφθεί οτιδήποτε ή έχει δει το πρόσωπο αυτό οπουδήποτε, να ενημερώσει την Αστυνομία το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Σημειώνεται ότι η 64χρονη, για λόγους προστασίας της από επιληπτικές κρίσεις, φοράει κράνος ποδηλασίας.