Η Deutsche Bank αξιολογεί σενάρια εξόδου Βρετανίας από ΕΕ

Η Deutsche Bank προχωρεί σε αξιολόγηση ως προς το κατά πόσο να μετακινήσει μερικές από τις εργασίες της στη Γερμανία αν η Βρετανία ψηφίσει να φύγει από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που έχει ανακοινωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της τράπεζας την Τρίτη.Deutsche Bank considers retreat from retail banking

Ο μεγαλύτερος δανειστής της Γερμανίας έχει συστήσει ομάδα εργασίας για να εξετάσει επίσημα την επίδραση του βρετανικού δημοψηφίσματος για την ιδιότητα κράτους μέλους της ΕΕ, που θα διεξαχθεί το 2017, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου σε ηλεκτρονική απάντησή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ομάδα εργασίας περιλαμβάνει ανώτερα στελέχη υπεύθυνα για τη στρατηγική διαχείρισης κινδύνων και τα τμήματα διοίκησης και έρευνας, πρόσθεσε.

Θα διενεργήσουν σχεδιασμούς βασισμένους σε σενάρια όσον αφορά τις επιδράσεις που θα έχει η παρουσία της τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του αν θα ήταν επωφελές συγκεκριμένες δραστηριότητες να επαναπατριστούν στην ευρωζώνη και ειδικότερα στη Γερμανία, σημείωσε.

Η τράπεζα λειτουργεί στη Βρετανία από το 1873 και εργοδοτεί μόλις κάτω των 9.000 ανθρώπων σε 16 διαφορετικές τοποθεσίες, είπε.

Σε αντίθεση με άλλες τράπεζες η αξιολόγησή μας δεν θα βασιστεί στο τραπεζικό τέλος του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά στην πιθανότητα ενός `Μπρέξιτ`», εξήγησε χρησιμοποιώντας την έκφραση που αναφέρεται στην έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.