Στον Πρόεδρο η απόφαση για παραπομπή της Χρ.Γιωρκάτζη στο Ανώτατο

Ο Γενικός Εισαγγελέας απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το φάκελο της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας.

Πλέον η απόφαση για παραπομπή ή όχι της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είναι θέμα του Προέδρου Αναστασιάδη.det_det_2

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», στο φάκελο περιλαμβάνονται οι τελικές διαπιστώσεις και εισηγήσεις του Κώστα Κληρίδη, ο οποίος αναμένει οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι είναι αυτός που ζήτησε την έρευνα για να εξευρεθεί το νομικό έρεισμα για παύση της κ. Γιωρκάτζη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να μελετήσει τον φάκελο και να απαντήσει γραπτώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επομένης.

Σύμφωνα πάντα με τη «Σημερινή», προκειμένου να στηρίξει την υποβολή του αιτήματος στο Ανώτατο, η Νομική Υπηρεσία έχει εντοπίσει νομικό υπόβαθρο, που αφορά, μεταξύ άλλων, τη σύγκρουση συμφέροντος.

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη απορρίπτει τις κατηγορίες περί σύγκρουσης συμφέροντος και έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Παράλληλα με την υπόθεση Γιωρκάτζη προχωρεί και η υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου για την κατ’ ισχυρισμόν δωροδοκία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές και πρώην αξιωματικοί της Αστυνομίας, Παναγιώτης Πελαγίας και Αθανάσιος Σωκράτους, τους οποίους διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας, έχουν ολοκληρώσει το ανακριτικό έργο τους και παρέδωσαν χθες τη συμπληρωματική έκθεση στον Κώστα Κληρίδη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας θα μελετήσει την έκθεση και, σε συνδυασμό με τα ευρήματα Καλλή, θα λάβει αποφάσεις εντός των ημερών.