Πρόσκληση ΓΓ ΟΗΕ στον Μουσταφά Ακιντζί για συνάντηση στη Ν.Υόρκη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ είχε χθες βράδυ ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.wqjeurh-300x194

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Μπαν Γκι -μουν εξέφρασε την επιθυμία να δει σύντομα τον κ. Ακιντζί στην Νέα Υόρκη. Προστίθεται ότι η ημερομηνία συνάντησης των Μπαν – Ακιντζί θα καθορισθεί από το πρόγραμμα εργασιών των δύο πλευρών. Σε ανακοίνωση της “προεδρίας” αναφέρεται ότι ο ΓΓ μετά την πληροφόρηση που έλαβε από τον Ειδικό του Σύμβουλου, Εσπεν Μπαρθ Έιντε, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που άρχισε και επανέλαβε την στήριξή του στις προσπάθειες για να τερματισθεί η διαίρεση, που συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό.

Ο κ. Μπαν εξέφρασε την ικανοποίησή του και για τη συμφωνία για μια σειρά μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. “Και οι δυο σας μπορείτε να αξιολογήσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία που βρίσκεται μπροστά σας και να οικοδομήσετε ένα μέλλον για το νησί και τις κοινότητές σας. Εάν αξιολογήσετε καλά αυτή την ευκαιρία, μπορείτε να δείξετε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι μπορείτε να λύσετε τις επί μακρόν διαφωνίες με πολιτική θέληση, όραμα και ηγεσία”.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας. Στη νέα εποχή με τη βοήθεια του ΓΓ και των καλών του υπηρεσιών φαίνεται μια διαδικασία που επικεντρώνεται στη λύση, ανέφερε λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη για μια πειθαρχημένη εργασία ώστε να φτάσουμε σε επιτυχία και εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί επαρκής πρόοδος τους επόμενες μήνες στο πλαίσιο ενός απτού οδικού χάρτη με αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση. “Ανάλογα με το πρόγραμμά μας θα είμαστε ευτυχισμένοι να συναντηθούμε το συντομότερο” απάντησε ο Τ/κ ηγέτης για την πρόσκληση για τη Νέα Υόρκη σημειώνοντας ότι η συνάντηση αυτή θα καθορισθεί σε χρόνο που να βολεύει και τους δύο.