Στη Γ.Εισαγγελία ο φάκελος για Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας

Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα όσα συμβαίνουν στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας.sal12

Από την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή η οποία καλύπτει περίοδο 10 χρόνων και αφορά έργα, εργολάβους και πρόσωπα που χειρίζονται με κάποιο τρόπο τέτοιας φύσεως ζητήματα, προκύπτουν πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Τα αδικήματα αφορούν κατά κύριο λόγο εργολάβους και υψηλόβαθμους λειτουργούς τους ΣΑΛ, εναντίον των οποίων εξετάζεται ενδεχόμενη κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, καθώς υπεγράφησαν απο το ΣΑΛ ύποπτα συμβόλαια πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι εργολάβοι διόγκωναν εξωπραγματικά τα ποσά των συμβολαίων και προχωρούσαν σε φιλικούς διακανονισμούς με το ΣΑΛ, με τρόπο που να φαίνεται ότι ο διακανονισμός ήταν εις βάρος τους, πράγμα το οποίο δεν ευσταθούσε γιατί ούτως ή άλλως το ποσό ήταν πολύ μεγαλύτερο απο αυτό στο οποίο κατέληξε η αξιολόγηση του Μηχανικού.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναμένει οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για περαιτέρω εξέταση του θέματος απο την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι έλεγχος έγινε και σε δύο συμβάσεις που έχουν συναφθεί στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, με τα πορίσματα να έχουν ήδη διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα.