Αντιδράσεις μετά από διαρροή πληροφορίας για καθαίρεση Κατσουρίδη από την Κ.Ε.του ΑΚΕΛ

Προμελετημένη  και μεθοδεύμενη προκειμένου να προκληθούν προβλήματα στο ΑΚΕΛ  και στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τα εσωκομματικά του κόμματος κρίνεται η διαρροή της πληροφορίας για συζήτση στο Π.Γ.  για καθαίρεση του Ν.Κατσουρίδη από την Κ.Ε.  του ΑΚΕΛ  και αποβολή του επ’ αόριστον για παραβίαση  των αρχών του κόμματος.i-pleiopsifia-na-apofasisei-gia-kypriako-kai-oikonomia

Η διαρροή έγινε επιλεκτικά στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ  στην οποία προσφεύγουν συχνά πυκνά «στελέχη» που κρύβονται πίσ από την ανωνυμία για να προκαλέσουν ζημιά στο κόμμα ή για να εξυπηρετήσουν προσωπικές τους ατζέντες.

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν στον ΠΟΛΙΤΗ :

«Εισήγηση για αποβολή του τέως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Κατσουρίδη, με την κατηγορία της εμπλοκής του στην υπόθεση της Δρομολαξιάς θα βρεθεί ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ηγεσία του κόμματος, η οποία διενήργησε εσωκομματική διαδικασία αναφορικά με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, εντοπίζει πιθανές ευθύνες άλλων στελεχών, πέραν του Βενιζέλου Ζαννέτου τον οποίο και υπερασπίστηκε δημοσίως.

Εδώ και μερικές βδομάδες, η επιτροπή ελέγχου που ανέλαβε την έρευνα εντός του ΑΚΕΛ, κατέληξε σε συγκεκριμένο πόρισμα το οποίο προωθήθηκε στη Γραμματεία του κόμματος και στη συνέχεια στο Πολιτικό Γραφείο.

Μετά από αξιολόγηση και τοποθέτηση των μελών του σώματος, πλέον πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι ενόψει της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος την Παρασκευή, υπάρχει εισήγηση για λήψη πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του Νίκου Κατσουρίδη με την κατηγορία της εμπλοκής του στην υπόθεση Δρομολαξιάς» .

Αντρος Kυπριανού: Πρώτα να ολοκληρωθεί η συζήτηση

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης επί του θέματος. Όπως είπε μετά το τέλος της συζήτησης θα ενημερωθούν τα κομματικά μέλη για τα αποτελέσματα της έκθεσης.Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ  είπε  ότι πρόκειται  για έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου και αφορά καθαρά  το κόμμα.

Ερωτηθείς για το πότε θα ολοκληρωθεί η συζήτηση, απάντησε «πολύ σύντομα», χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει το ορόσημο της Παρασκευής όπου συνέρχεται η Κ.Ε. του κόμματος.