Ανεπίσημο μέλος του ΝΑΤΟ η Κύπρος;

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Λέχθηκαν πολλά και διάφορα για το σύνδρομο της Στοκχόλμης όπου το θύμα συνδέεται με το θύτη του. Εξαιτίας της τρομοκρατίας που εξασκεί ο θύτης, το θύμα αρχίζει να συμφωνεί με τις  θέσεις του θύτη και υιοθετεί ορισμένες πτυχές της δικής του προσωπικότητας. Με τον τρόπο αυτό, το θύμα αρχίζει να μαθαίνει πώς να κατευνάσει και να ευχαριστήσει τον θύτη, ώστε να διασφαλίσει ευνοϊκή μεταχείριση.

Στην περίπτωση της Κύπρου μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά, μπορεί και όχι. Η Κύπρος ως θύμα εισβολής και κατοχής  την οποία σχεδίασαν , μεθόδευσαν οι ΗΠΑ με εκτελεστικό όργανο την Τουρκία, (και εν μέρει την Ελλάδα με τα χουντικά ανδρείκελα τους και τους πραξικοπηματίες στην Κύπρο ), τον τελευταίο καιρό ακολουθεί μια ανισόρροπη και επικίνδυνη πολιτική. Προσκολλάται  συνεχώς στις ΗΠΑ, συμπλέει και συμφωνεί απόλυτα με ότι λέει ο Λευκός Οίκος. Δίνουμε την εντύπωση πως είμαστε μια μικρή αποικία των Αμερικανών αφού ανοίξαμε διάπλατα τις πόρτες της κρατικής μηχανής να μπαινοβγαίνουν άνδρες του FBI, οικονομικοί παράγοντες και άλλοι από την εν λόγω υπερατλαντική χώρα.

Πριν μια βδομάδα, και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ο 3ος Διάλογος Άμυνας  και Ασφάλειας, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στην αμερικάνικη αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Διευθυντή για Θέματα Ευρώπης και ΝΑΤΟ Alton Buland,συζητήθηκαν τρόποι εμβάθυνσης της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και ενίσχυσης των συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Συμμετείχαν αντιπρόσωποι από την Αμερικάνικη Διοίκηση Δυνάμεων στην Ευρώπη, την Εθνοφρουρά του New Jersey και την Πρεσβεία της Αμερικής στην Κύπρο, και αντίστοιχα στην αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, με επικεφαλής τον Διευθυντή του Επιτελείου του Υπουργού Άμυνας, Ταξίαρχο Χάρη Γεωργίου.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι δύο αντιπροσωπείες, προέβησαν σε ανασκόπηση της προόδου της αμυντικής τους συνεργασίας, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά βήματα που επιτεύχθηκαν στο Πρόγραμμα Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (IMET), τις κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, και την επιτυχή συμπλήρωση ενός έτους από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο State Partnership Program.

Οι αντιπροσωπείες εξέτασαν επίσης περαιτέρω τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα ασφάλειας, σύμφωνα με τους στόχους που τέθηκαν στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας, ο οποίος υπογράφηκε στην Κύπρο, στις 9 Σεπτεμβρίου 2024.

Πολλά απαράδεκτα και εξωφρενικά για την καθημαγμένη Κύπρο συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια καθότι ο θύτης μετατρέπεται σε φίλο και σύμμαχο χωρίς το θύμα να ζητά την ελάχιστη αποζημίωση από τις ΗΠΑ. Αναντίλεκτα και σύμφωνα με τεκμηριωμένα έγγραφα και καταγεγραμμένα στοιχεία,  οι ΗΠΑ ήταν ο ηθικός αυτουργός για την τραγωδία του 1974. Μιας αιματηρής συνωμοσίας  για την οποία ποτέ δεν πλήρωσαν ή λογοδότησαν ούτε οι ηθικοί αυτουργοί, ούτε οι εκτελεστές  τους και τα ανδρείκελα των μυστικών υπηρεσιών των Αμερικανών.

Η εικόνα που φαίνεται προς την κοινωνία, αλλά και στον έξω κόσμο είναι ότι η  Κύπρος αφέθηκε στην «αγκαλιά» του θύτη της και ικανοποιεί όλα τα θέλω του . Δίνει αλλά δεν απαιτεί. Ή εάν τολμήσει να απαιτήσει,  εισπράττει ψίχουλα ή κατά την κυπριακήν «αέραν κουπανιστόν». Καμιά προσπάθεια από την πλευρά των ηθικών αυτουργών  να αρθεί η 50χρονη τούρκικη κατοχή και οι αρνητικές συνέπειες για χιλιάδες Κύπριους οι οποίοι ξεριζώθηκαν από τη γη τους με την βία.

Με τόσες συσκέψεις στην παρουσία μάλιστα και ΝΑΤΟϊκών αξιωματούχων, με τόσες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στο όνομα της ασφάλειας, φαίνεται πως η Κύπρος έγινε ανεπίσημο μέλος του ΝΑΤΟ και δεν το λένε. Γίναμε το υπάκουο παιδί για όλες τις βρωμοδουλειές των Αμερικανών.

Τα κυπριακά λιμάνια και αεροδρόμια ελέγχονται από τους Αμερικανούς. Έχουν το ελεύθερο να διακινούνται όπου θέλουν και όποτε θέλουν.

Ελεύθερη Κέρκυρα μετατρέπεται η «ελεύθερη» Κύπρος και δεν υπάρχει κανείς να διαμαρτυρηθεί.  Κανένας. Ούτε καν οι αυτοαποκαλούμενοι Αριστεροί.

Δεν είναι μόνο στον στρατιωτικό τομέα η απόλυτη υποταγή και ταύτιση της Κύπρου με τις ΗΠΑ. Είναι σε όλους τους τομείς. Οικονομίας, κοινωνίας, ασφάλειας,  προπαγάνδας κλπ.

Γιατί κομπάζει και καυχιέται ο Πρόεδρος;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν.Χριστοδουλίδης σε συνέντευξη του την περασμένη Δευτέρα στον εκτελεστικό διευθυντή του ΣΙΓΜΑ Χρύσανθο Τσουρούλλη, καυχήθηκε πως είναι ο μόνος ηγέτης χωρών που έχουν θέματα με ξέπλυμα χρήματος,  που τόλμησε να προσκαλέσει το FBI για να ελέγξει. «Ούτε η Μάλτα, ούτε το Λουξεμβούργο, τόλμησαν -είπε ο κ. Χριστοδουλίδης- μόνο η Κύπρος». Για να προσθέσει ότι προεκλογικά κάποιοι τον κατηγορούσαν ως ατζέντη των Ρώσων.  

Προφανώς  ο κ.Χριστοδουλίδης είναι είτε αφελής είτε αγνοεί τους απαράβατους κανόνες διαφύλαξης των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους. Τους οποίου  οφείλει να  διαφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού. Η Μάλτα και το Λουξεμβούργο προφανώς σέβονται την κυριαρχία τους και δεν θέλουν να καλοπιάσουν κανένα θύτη. Ιδιαίτερα όταν αυτοδιορίζεται ως ο σερίφης του πλανήτη.

Δεν νομίζουμε πως ο Πρόεδρος τα κάνει όλα αυτά για να αποδείξει πως δεν είναι ατζέντης του οποιουδήποτε. Με τις πράξεις του όμως αποδεικνύει το αντίθετο εκχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό,  ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (IRS-CI), βρίσκονταν στην Κυπριακή Δημοκρατία από τις 15 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2024, για να συναντηθεί με ομολόγους της από τα Υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και την κυπριακή Αστυνομία.

Σε ανακοίνωση τη Δευτέρα, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία ανέφερε ότι η επίσκεψη «θα αποτελέσει ευκαιρία να συζητηθούν οι αναδυόμενες τακτικές νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα οικονομικά εγκλήματα που επηρεάζουν τις δύο χώρες, καθώς και οι τεχνικές επιβολής του νόμου για την αντιμετώπισή τους».

Όπως σημειώνει η Πρεσβεία, η επίσκεψη αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών «για την ενίσχυση της συνεργασίας, της κατάρτισης και της ανταλλαγής πληροφοριών με διεθνείς εταίρους για την καταπολέμηση της παράνομης οικονομικής δραστηριότητας».

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούλι Φίσερ δήλωσε σε ανάρτηση της για την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων στην πλατφόρμα X ότι «μαζί, ενισχύουμε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και των συναφών οικονομικών εγκλημάτων».

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε πως τραπεζίτες από την Κύπρο μεταβαίνουν στις ΗΠΑ για να δώσουν στοιχεία στους Αμερικανούς.

Την Παρασκευή (20/9) ανακοινώθηκε πως στο λιμάνι της Λεμεσού βρίσκεται το αμφίβιο αποβατικό πλοίο USS Oak Hill (LSD 51) κλάσης Harpers Ferry και οι πεζοναύτες της 24ης μονάδας λόγω προγραμματισμένης συντήρησης.

Το Oak Hill δραστηριοποιείται στην περιοχή επιχειρήσεων του 6ου στόλου των ΗΠΑ “ως μέρος του Wasp Amphibious Ready Group (WSP ARG)-24th MEU (SOC) που υποστηρίζει τα συμφέροντα των ΗΠΑ, των συμμάχων και των εταίρων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου, για να συνεχίσει την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και την αποτροπή επιθετικότητας.”

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ χαιρέτισε την άφιξη του πλοίου.

Εγραψε με ενθουσιασμό στον λογαριασμό της στο  ‘X’, “Το USS OAK HILL θα κάνει προγραμματισμένη συντήρηση στη Λεμεσό, ενώ οι πεζοναύτες θα διεξάγουν διμερή εκπαίδευση με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου”. 

Θλιβερό κατάντημα. Ο θύτης -ΗΠΑ εκπαιδεύει το θύμα-Κύπρο πως θα συμμετέχει στις πολεμικές του δράσεις εναντίον άλλων λαών.

Η βρόμικη προπαγάνδα και η παραχάραξη της κυπριακής ιστορίας

Πέραν των πιο πάνω απαράδεκτων και καταδικαστέων ενεργειών, φαίνεται πως οι Αμερικανοί διαθέτουν ένα πακτωλό χρημάτων για να χρηματοδοτείται μια βρόμικη προπαγάνδα υπέρ τους και εναντίον της Ρωσίας για το τι προηγήθηκε πριν την συνωμοσία του 1974 και μετά.

Τείνει να εξαφανιστεί η ιστορική πραγματικότητα. Επιχειρείται να σβηστούν τα αχνάρια και η διαδρομή των σφαγέων της Κύπρου πως οδήγησαν ένα λαό στον όλεθρο και την καταστροφή. Οι αφιονισμένες εντολές και διαταγές του πρώην Αμερικανού ΥΠΕΞ χασάπη Κίσσινγκερ προς τους υπηρετούντες πράκτορες της CIA (στη Μέση Ανατολή) για να σκοτώσουν τον Μακάριο αποσιωπούνται και επιχειρείται να εξαφανιστούν. Ψευδοαναλυτές και συγγραφείς από Κύπρο και Ελλάδα δημοσιεύουν με τέτοια άνεση τόσα ψέματα, παρουσιάζοντας τους εγκληματίες και ριψάσπιδες  ως θύματα και τους αγωνιστές της αντίστασης ως θύτες. Μέχρι και για τον Μακάριο  έγγραψαν πως ήταν νόθος και τα λάθη όπως ισχυρίζονται ότι διέπραξε τα αποδίδουν σε εκβιασμούς. Ντρέπεται και η ντροπή για τα σιχαμερά λιβελλογραφήματα αυτών των ανήθικων και χωρίς αναστολές «συγγραφέων».

  Δεν είναι δυνατόν να καταγράφονται τόσα ασύστολα και ανήθικα ψεύδη εάν δεν υπάρχει χρηματισμός. Το χειρότερο  όμως είναι πως δεν υπάρχει καμιά παρέμβαση του κράτους ώστε αυτά τα ψεύδη να ανασκευαστούν. Να σωπάσουν εδώ και τώρα οι ψεύτες και οι αργυρώνητοι. Έφτασε η ώρα να ληφθούν αποφάσεις για να διδάσκεται στα σχολεία η ιστορική αλήθεια. Με τεκμήρια και στοιχεία και όχι στη βάση υποδείξεων μιας βρόμικης προπαγάνδας  υπέρ των Αμερικανών. Ήδη έχουν περάσει 50 χρόνια από το έγκλημα του 1974.

Οι παλιοί γνωρίζουν τις πικρές αλήθειες για τους ένοχους της κυπριακής τραγωδίας. Οι νέοι όμως; Θα «καταπίνουν»  την Αμερικανική προπαγάνδα και θα υποκλίνονται στον θύτη της χώρας τους;