Κούρσκ: Οι Ουκρανοί άρχισαν να χάνουν την συνοχή τους – Ουκρανικό άρμα εξοντώνει… ομάδα ουκρανικού πεζικού!

Σοβαρά προβλήματα επικοινωνιών και ως εκ τούτου απόδοσης στο πεδίο της μάχης, έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Κούρσκ, λόγω της έντονης δράσης των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου τα οποία είδαν αδρανοποηθεί για άγνωστους λόγους τα πρώτα 24ωρα της ουκρανικής επίθεσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ακόλουθο βίντεο, όπου ουκρανική ομάδα προσωπικού βάλλει… κατά ουκρανικού άρματος μάχης, το οποίο εν συνεχεία ανταποδίδει τα πυρά και εν τέλει ισοπεδώνει την ρωσική οικία από την οποία έβαλλαν οι Ουκρανοί!

Στη συνέχεια και το ουκρανικό άρμα καταστρέφεται από ρωσικό FPV Lancet, αφού το UAV παρατήρησης που είχε καταγράψει την σκηνή μετέδωσε τα στοιχεία σε ρωσική ομάδα μάχης FPV.

Γενικά η σύγκρουση δεδομένου ότι κορυφώνεται η άφιξη των ρωσικών ενισχύσεων, αλλά και η προσπάθεια των Ουκρανών να καταλάβουν του Κορένεβο, όπου βρίσκεται το ρωσικό κέντρο διοίκησης της περιοχής, δεν έχει αποδώσει. Μικρές ομάδες επιχειρούν να πλησιάσουν αλλά ανακόπτονται.

Η κωμόπολη Σούτζα που ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από Ουκρανούς, έχει «ειδική» σημασία λόγω του γειτονικού πυρηνικού σταθμού αλλά είναι πρακτικά αδύνατον να προχωρήσουν περισσότερο οι Ουκρανοί: Βάλλονται πανταχόθεν!

Την ίδια στιγμή οι ενισχύσεις που το Κίεβο σκόπευε να στείλει, κατευθύνοντα στα σύνορα με την Λευκορωσία, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ που είχε καταληφθεί στην πρώτη φάση του πολέμου από τους Ουκρανούς και εν συνεχεία παραδόθηκε στους Ουκρανούς μετά την συμφωνία-φιάσκο για την Μόσχα, της Κωνσταντινούπολης.

Οι Ουκρανοί φοβούνται ότι οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν να τον καταλάβουν για να ανταποδώσουν την ουκρανική απόπειρα στο Κούρσκ!

Και μέσα σε όλα αυτά οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επίθεση στο Ούγκλενταρ (Ugledar) και έχουν προχωρήσει δύο χλμ. απειλώντας με κατάληψη το ορυχείο της περιοχής!