Απέτυχε ουκρανική εισβολή στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ – Σφοδρές μάχες έξω από την πόλη Σούντζα

Οι Ουκρανοί σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές έχουν δημιουργήσει χαρακώματα και πρόχειρες οχυρώσεις στην ρωσική πλευρά των συνόρων, με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού προγεφυρώματος εντός ρωσικού εδάφους μετά την χθεσινή χερσαία επίθεση στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να ενισχύσουν τις θέσεις τους έξω από την ρωσική πόλη Σούντζα, ενώ οι κάτοικοι της φέρεται να την εκκένωσαν και να κατευθύνθηκαν προς το Κουρσκ.

Ισχυρίζονται μάλιστα ότι έχουν αιχμαλωτίσει 35 Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι όλοι είναι κληρωτοί.

Η πόλη ετοιμάζεται για άμυνα!

Ουκρανικά drones κατέστρεψαν ρωσικό ασθενοφόρο σκοτώνοντας το πλήρωμα του.Η ουκρανική επίθεση πραγματοποιήθηκε από την περιφέρεια του Σούμι και η δύναμη αυτή διείσδυσε 8 χιλιόμετρα μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι έχει καταστραφεί η ουκρανική δύναμη και ότι η εισβολή έχει λήξει. 

Ωστόσο, ρωσικές αναφορές από την περιοχή υποδεικνύουν πως μέχρι τα ξημερώματα, είχε γίνει τελικά σαφές ότι δεν ήταν δυνατόν να εκδιωχθούν οι εχθρικές δυνάμεις από το έδαφος που είχαν καταλάβει.

Οι αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής Αεροπορίας, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρεμποδίζονταν πλέον από την υψηλή πυκνότητα της ουκρανικής αεράμυνας.

Από τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονταν στους οικισμούς Νταρυίνο, Σβερντλίκοβο, Γκογκολέβκο και Γκοντσαρόβκα.

Ρωσικές θέσεις καταλήφθηκαν κοντά στον οικισμό Ολέζνια, ενώ οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν εξ αποστάσεως ναρκοθέτηση σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου μεταξύ των πόλεων Σούτζα και Μπελίτσα.

Είναι αμφίβολο κατά πόσο οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να κρατήσουν αυτό το προγεφύρωμα.

Υπολογίζεται πως οι ουκρανικές εφεδρείες που έχουν κινητοποιηθεί στην περιοχή αριθμούν όχι λιγότερο από ένα μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού, με τουλάχιστον δύο χιλιάδες άτομα προσωπικό.

Σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χερσαία επίθεση στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, με μία δύναμη 550 στρατιωτών σε μία προσπάθεια δημιουργίας αντιπερισπασμού στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Βολτσάνσκ και το Λίπτσι. 

Ακολούθησαν σφοδρές μάχες και τα ουκρανικά τμήματα επλήγησαν με FPV και βολές πυροβολικού.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι μεγάλο μέρος αυτής της δύναμης αποτελείται από «Ρώσους εθελοντές» που είναι ιδεολογικά αντίθετοι με την κυβέρνηση Πούτιν.

Ωστόσο όπως αναφέρουν πολλές πηγές η δύναμη αποτελούνταν από στρατιώτες της 22ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και της 82ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε το βράδυ ότι «Αφού υπέστησαν σημαντικές απώλειες, τα υπολείμματα της ομάδας δολιοφθορέων υποχώρησαν στο έδαφος της Ουκρανίας, όπου συνεχίζουν να πλήττονται».

Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές στην περιφέρεια Σούμι δήλωσαν ότι στρατεύματα στην περιοχή κατέρριψαν ένα ρωσικό ελικόπτερο, και δύο ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.