Ζευγος Τ/κ ζήτησε την στήριξη του Προέδρου Αναστασιαδη

Αναρτησαν την Κυπριακή σημαία έξω από το σπίτι τους και τους σέρνουν στα ψευδοδικαστήρια

Ελπίδες εναποθέτει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ζεύγος Τουρκοκυπρίων που σύρεται στα “δικαστήρια” στα κατεχόμενα επειδή ύψωσαν την κυπριακή σημαία έξω από το σπίτι τους και το κατάστημά τους στην Αμμόχωστο.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

Ο Koray Basogrultmaci και η σύζυγός του Cinel Semen Husseyin έγιναν  δεκτοί χθες βράδυ από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στον οποίον παρέδωσαν υπόμνημα για υπογραφή.

Η κ. Χουσεϊν είπε ότι η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου και μέχρι τώρα υπήρξαν 17 αναβολές. Θα παρουσιαστούν εκ νέου ενώπιον ψευδοδικαστηρίου στις 13 Μαϊου. Συνελήφθηκαν στις 21 Ιουνίου 2013.

“Αναμένουμε μια λύση, αναμένουμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες γιατί δεν κάναμε κάτι κακό. Αυτό που κάναμε είναι να παρουσιάσουμε την κυπριακή μας σημαία, είναι η κυβέρνησή μας, είναι η σημαία μας. Είναι παράλογο αυτό που γίνεται, να αφαιρούν τη σημαία από το σπίτι μας. Μπορούν να την αφαιρέσουν από το σπίτι και το κατάστημά μας αλλά δεν μπορούν να την αφαιρέσουν από την καρδιά και το μυαλό μας,” είπε.

Ήρθαμε εδώ στον κ. Αναστασιάδη και του δώσαμε ένα υπόμνημα για υπογραφή και αναμένουμε μια λύση στο θέμα από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία των Τ/κ αναμένεται να φέρει την αλλαγή και στους ίδιους, η κ. Χουσεϊν είπε. “Ναι, πιστεύω ότι μια νέα σελίδα θα ξεκινήσει για όλους τους Κυπρίους, για την Κύπρο, και πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια λύση”, ανέφερε.

Ο κ. Basogrultmaci, επιδεικνύοντας το δώρο που τους χάρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δύο ασημένια κλαδιά ελιάς, είπε ότι είναι πολύ βαρύ για να το σηκώσει. “Θέλω να το μοιραστώ με τον Δρ. Ιχσάν Αλί, γιατί πριν από πολλά χρόνια είπε ότι η πραγματική λύση είναι όλοι οι Κύπριοι στην Κύπρο να σκέφτονται ως Κύπριοι. Μόνο όταν οι πολίτες πιστέψουν ότι είναι Κύπριοι, θα υπάρχει ειρήνη”.

Ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών και “θέλουμε οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί να φέρουν μια λύση στη χώρα”.

Πρόσθεσε ότι αν καταδικαστούν από λεγόμενο δικαστήριο στα κατεχόμενα, τότε θα προσφύγουν στο ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας.

“Η υπόθεσή μας δεν είναι προσωπικό θέμα. Αφορά όλους τους Κυπρίους. Στο τέλος της ημέρας, όλοι οι Κύπριοι θα βγουν κερδισμένοι”, κατέληξε.