Ακιντζί προς βουλευτή ΑΚΡ:Σεβαστείτε τους Τ/κ

Το σεβασμό της βούλησης των Τουρκοκυπρίων ζήτησε το γραφείο του Μουσταφά Ακιντζί, σημειώνοντας ότι οι Τ/κ ενέκριναν και τον ηγέτη τους ως πρόσωπο και το όραμά του.ÊÁÔÅ×ÏÌÅÍÁ - "ÐÑÏÅÄÑÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ" 2015 - ÌÏÕÓÔÁÖÁ ÁÊÉÍÔÆÉ

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση – απάντηση στο Βουλευτή του ΑΚΡ και Πρόεδρο της Επιτροπής συντάγματος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μπουρχάν Κουζού, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα σήμερα “αν του αρέσουν πολύ οι Ε/κ να πάει να ζήσει στην ε/κ πλευρά”. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ύφος της δήλωσης ήταν άσχημο και απρεπές και αναφέρεται σε προσβολή όχι μόνο εναντίον του Μουσταφά Ακιντζί αλλά και του τ/κ “λαού”.

Ο εμφανής λόγος γι` αυτή την προσβολή, προστίθεται, είναι ότι ο κ. Ακιντζί τόνισε την ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος ώστε οι Τ/κ να είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των “θεσμών” τους και οι σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους να είναι βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό με αξιοπρέπεια.

Είναι φανερό, σημειώνεται, ότι ένα ψευδοκράτος που θα αυτοδιοικείται, σε μια ομόσπονδη Κύπρο στο μέλλον και εντός της ΕΕ, θα είναι σε μια πιο υγιή θέση. Η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο κ. Ακιντζί, που θα βρίσκεται σε εποικοδομητική συνεργασία και συνεννόηση με την Τουρκία, είναι από τους Τ/κ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του.