Πολεμοχαρείς δηλώσεις Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία – Το “πάγωμα” δεν είναι λύση»!

Πρωτοφανείς αλλά και θλιβερές οι καταστάσεις που βιώνει η Ευρώπη και πιο ειδικά η ΕΕ.

Στην διάσκεψη…  «ειρήνης» που πραγματοποιείται στην Ελβετία, απούσας της Ρωσίας, αφού δεν προσκλήθηκε, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία έως ότου εκδιωχθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία!

Και ποιο το αιτιολογικό; Ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, αυτό θα είναι μήνυμα για ακόμη περισσότερους επιθετικούς πολέμους, προεξοφλώντας δηλαδή ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε άλλες χώρες.

Ουσιαστικά η Επίτροπος δήλωσε ότι εάν δεν  γίνουν αυτά δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία και ο πόλεμος θα συνεχιστεί επ αόριστον.

Ποτέ άλλοτε στην Ευρώπη, εκτός ίσως από τις απαρχές του Α΄ΠΠ δεν βάδιζε η γηραιά Ήπειρος με τόσο ασφαλή βήματα στον όλεθρο. Όλοι βλέπουν την «μετωπική» σύγκρουση να έρχεται και δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να την αποφύγουν. Κανείς. Σαν υπνωτισμένοι αδυνατούν να σκεφτούν τις επιπτώσεις.

Τα λόγια της Επιτρόπου επιβεβαιώνονται και από τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε:

«Κάθε μέρα που περνά η ρητορική χειροτερεύει και μου θυμίζει τα λόγια ενός διάσημου ιστορικού: Ότι το τρένο έφυγε από τον σταθμό και κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει. (…)

Κανείς ς δεν αναζητά την ειρήνη. Κανείς δεν μιλάει για ειρήνη. Η ειρήνη είναι σχεδόν απαγορευμένη λέξη!

Μου φαίνεται πολύ περίεργο που κανείς δεν προσπαθεί να σταματήσει τον πόλεμο.»

Η Ούρσουλα φον δήλωσε στην πρώτη σύνοδο κορυφής για την «ειρήνη» στην Ουκρανία που διεξάγεται στο ελβετικό θέρετρο Μπούργκενστοκ ότι

«Το πάγωμα του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι μία απάντηση, αλλά μια συνταγή για επιθετικούς πολέμους στο μέλλον».

«Παγώνοντας τον πόλεμο σήμερα, με ξένα στρατεύματα να έχουν καταλάβει ουκρανικά εδάφη, δεν είναι απάντηση. Είναι μία συνταγή για τους επιθετικούς πολέμους στο μέλλον», τόνισε η ίδια στην ομιλία της.

«Αντίθετα χρειάζεται να υποστηρίξουμε μία συνολική, αναγκαία και διαρκή ειρήνη για την Ουκρανία. Μία ειρήνη που θα αποκαταστήσει την κυριαρχία της Ουκρανίας, αλλά και την εδαφική ακεραιότητά της».

Να σημειωθεί ότι η Ούρσουλα φον  απέφυγε όπως ο «διάολος το λιβάνι» να αναφέρει τη λέξη «συμβιβασμός», κάτι που έκανε ο  ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας, λέγοντας πως μια ειρηνευτική διαδικασία για την Ουκρανία θα απαιτήσει έναν δύσκολο συμβιβασμό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Φαϊσάλ Μπίν Φάρχαν Αλ-Σαούντ δήλωσε ότι για τις ειρηνευτικές συνομιλίες οποιασδήποτε μορφής για τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα είναι απαραίτητη η συμμετοχή της Ρωσίας και θα απαιτηθεί ένας «δύσκολος συμβιβασμός».

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στην Ελβετία με στόχο τη εξεύρεση μιας πιθανής διόδου προς μία διαδικασία ειρήνευσης, ο υπουργός, τόνισε ότι η Σαουδική Αραβία είναι δεσμευμένη για να βοηθήσει προς την κατεύθυνση τερματισμού του πολέμου.

«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό, η διεθνής κοινότητα να ενθαρρύνει οποιοδήποτε βήμα προς τη διεξαγωγή σοβαρών διαπραγματεύσεων που θα απαιτήσουν έναν δύσκολο συμβιβασμό, στο πλαίσιο ενός οδικού χάρτη που οδηγεί στην ειρήνη», δήλωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας.

Για την Επίτροπο όμως η λέξη «συμβιβασμός» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της.