Ενότητα και σκληρή δουλειά για το καλό Κύπρου-Ευρώπης, λένε οι πολιτικοί αρχηγοί

Μηνύματα ενότητας και σκληρής δουλειάς για το καλό της Κύπρου και της Ευρώπης έστειλαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων στις δηλώσεις τους μετά την ανακήρυξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη Δευτέρα στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου είπε στις δηλώσεις της ότι μια δύσκολη προεκλογική εκστρατεία έφτασε στο τέλος της και «πλέον υπάρχει μπροστά μας σκληρή δουλειά για όλα αυτά που καλούμαστε να διαχειριστούμε».

«Για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ως η πλέον ευρωπαϊκή, υπεύθυνη δύναμη, συνιστά ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά τα οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε», συνέχισε η κ. Δημητρίου, προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ στέλνει «δύο καταξιωμένους συναδέλφους, τον Λουκά Φουρλά και τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα», και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία σε όλους τους Ευρωβουλευτές της Κύπρου, τονίζοντας πως πρώτα και πάνω από όλα είναι «η Κύπρος μας, το καλό της πατρίδας μας, και βεβαίως η Ευρώπη».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου συνεχάρη αρχικά στις δικές του δηλώσεις την Υπηρεσία Εκλογών και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διπλή εκλογική διαδικασία, μια πρωτόγνωρη, όπως είπε, διαδικασία για την Κύπρο, προσθέτοντας ότι το καθήκον της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών έχει επιτευχθεί.

Το ΑΚΕΛ έχει εκλέξει έναν Ευρωβουλευτή σε αυτές τις εκλογές, τον Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος έχει μια πολύτιμη εμπειρία από τη λειτουργία και τη δράση του Ευρωκοινοβουλίου, συνέχισε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι αυτή την εμπειρία θα αξιοποιηθεί για να συνεχίσει το ΑΚΕΛ «να αποτελεί μια δύναμη διεκδίκησης πρώτα από όλα για την Κύπρο και τον λαό της μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά γενικότερα και από την δράση του στην ΕΕ»

Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ – Αριστερά – Κοινωνική Συμμαχία θα συνεχίσει με την παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιονα διεκδικεί τα καλύτερα για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, τα ευρωπαϊκά κράτη και τους ευρωπαϊκούς λαούς, «γιατί χρειάζεται όντως στις μέρες που περνούμε να κάνουμε πάρα πολλά για να μπορέσουμε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Κύπρο μας».

Ευχόμενος «καλή δουλειά» στον κ. Γεωργίου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συμπλήρωσε ότι το κόμμα θα επιδιώξει τη συνεργασία με τους υπόλοιπους Ευρωβουλευτές της Κύπρου, γιατί «πάνω από όλα για εμάς προέχει η Κύπρος και ο λαός μας, και για τη χώρα μας και τον λαό μας θα συνεχίσουμε να δίνουμε κάθε ικμάδα και δύναμη για να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της».

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου εξέφρασε με τη σειρά του χαρά και ικανοποίηση για την εκλογή του, προσθέτοντας ότι έχουν μέχρι τώρα ειπωθεί πολλά και από εδώ και πέρα θα ξεκινήσει να μιλά με πράξεις.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ευχαρίστησε από την πλευρά του τις 40 χιλιάδες και πλέον ανθρώπων «οι οποίοι μας έδωσαν τη δύναμη να στείλουμε έναν νέο Ευρωβουλευτή», τονίζοντας ότι μετά την ένταξη του κόμματος στο κόμμα των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών, το ΕΛΑΜ θα πράξει «ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας», και ευχήθηκε στον Γεάδη Γεάδη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ευχαρίστησε στις δικές του δηλώσεις τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές «παρόλες τις δυσκολίες και την πολυπλοκότητά τους», προσθέτοντας ότι για ακόμη μία φορά ο κυπριακός λαός έδειξε την ωριμότητά του, αλλά και τη δημοκρατική κουλτούρα που κατέχει.

Συνεχάρη επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών και την Υπηρεσία Εκλογών για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, καθώς και όλους τους Ευρωβουλευτές για την εκλογή τους, σημειώνοντας ότι «από αυτή τη στιγμή είναι πάνω από όλα εκπρόσωποι της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχουν ως πρώτιστο καθήκον να διεκδικούν για τον λαό μας και να εκπροσωπούν τα συμφέροντα της χώρας μας».

Στη συνέχεια, συνεχάρη για την εκλογή του των επανεκλεγέντα Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη, προσθέτοντας ότι μέσω της παρουσίας του το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να συμμετέχει στη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τη Συνεργασία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, με στόχο τη διεκδίκηση για την Κύπρο και την υπεράσπιση των συμφερόντων του κυπριακού λαού και της χώρας.

«Η αμέσως επόμενη περίοδος θα είναι δύσκολη για την Ευρώπη, με πολλές προκλήσεις που έχουν να κάνουν με τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, το κόστος ενέργειας και πολλά άλλα, και φυσικά στην περίπτωση ιδιαίτερα της Κύπρου τις μεγάλες προσπάθειες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την επίλυση του Κυπριακού. Σε όλες αυτές τις προσπάθειες για να πάει η ΕΕ μπροστά θα δώσουμε και εμείς ως ΔΗΚΟ τη δική μας συμβολή, συμμετοχή και προσπάθεια», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.