Κυπριακό, δικαιοσύνη και έδρα οργανισμού ΕΕ στην Κύπρο οι στόχοι Κ. Μαυρίδη

Το Κυπριακό, η εναρμόνιση της δικαιοσύνης στην Κύπρο με τη νομολογία της ΕΕ, για θέματα καταχρηστικών ρητρών τραπεζών και δικαιώματα εργαζομένων, αλλά και να έρθει η έδρα ενός Ευρωπαϊκού Οργανισμού στην Κύπρο είναι οι στόχοι που θέτει για τη νέα του θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο ο επανεκλεγέντας Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, Κώστας Μαυρίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά την επίσημη ανακήρυξή του το πρωί της Τρίτης, στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία”, και σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Μαυρίδης είπε «ελπίζω να έχουν ληφθεί τα μηνύματα, παρόλο που έχω αμφιβολίες». Σχολιάζοντας ότι 73.000 επέλεξαν να ψηφίσουν «ένα νεαρό παιδί, το οποίο δεν έχει πολιτικές απόψεις ή θέσεις», είπε ότι το σημαντικό είναι οι 73.000 πολίτες και κυρίως νέοι που απέστρεψαν την εμπιστοσύνη προς οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό.

Επιπλέον, ανέφερε ότι αισθάνεται «ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη όχι μόνο προς τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό πήγαν στην κάλπη, αλλά και σε εκείνους που δεν πήγαν ανήκουν στο ΔΗΚΟ και επέλεξαν να με εμπιστευτούν με την ψήφο τους». «Έχω επίγνωση της ευθύνης μου απέναντί τους και να μου έχουν εμπιστοσύνη», σημείωσε.

Σε σχέση με τους στόχους που έθεσε για την επόμενη πενταετία ανέφερε πρώτα ότι «πρέπει επιτέλους να φέρουμε στην Κύπρο την έδρα ενός ευρωπαϊκού οργανισμού, που σημαίνει εργοδότηση με ψηλές απολαβές εκατοντάδων επιστημόνων».

Επιπλέον, είπε ότι η απομονομή της δικαιοσύνης στα κυπριακά δικαστήρια πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τη νομολογία των δικαστηρίων της ΕΕ, τουλάχιστον σε δύο τομείς: τις πρακτικές των τραπεζών για τις παράνομες και καταχρηστικές ρήτρες και τη νομοθεσία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Τελευταίο φυσικά, και ως πρόσφυγας ο ίδιος, δεν μπορώ να μην έχω στο επίκεντρο της δράσης μου, το γεγονός ότι έδαφος της ΕΕ, 50 χρόνια μετά παραμένει υπό παράνομη τουρκική κατοχή», πρόσθεσε.

Απαντώντας κατά πόσο θα διεκδικήσει θέση στην ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, είπε ότι «εφόσον κατάφερα στην προηγούμενη μου θητεία, για πρώτη φορά Ευρωβουλευτής από Κύπρο, να εκλεγώ Πρόεδρος της πολιτικής επιτροπής για τη Μεσόγειο, όπου συμμετέχει και η Τουρκία, αισθάνομαι ότι έφτασε η ώρα να διεκδικήσω και μια θέση, ένα βήμα πιο πάνω, ως Αντιπρόεδρος, στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Διευκρίνισε ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο, αλλά και από την πολιτική του ομάδα, και βρίσκονται σε επικοινωνία.