Ανακηρύχθηκαν οι αξιωματούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας

Ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με τη νενομισμένη διαδικασία οι εκλεγέντες Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σχολικοί Έφοροι, Κοινοτάρχες και μέλη των κοινοτικών συμβουλίων της επαρχίας Λευκωσίας.

Τους νεοεκλεγέντες τοπικούς άρχοντες ανακήρυξε ο Έφορος Εκλογής Λευκωσίας Ανδρέας Χατζηπάκκος, σε τελευτή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Συνεδριακό Κέντρο, το οποίο ήταν κατάμεστο τόσο από τους πολυάριθμους εκλεγέντες όσο και από τους συγγενείς και φίλους τους. Στη τελετή παρευρέθηκαν επίσης Προέδροι κομμάτων και Βουλευτές.

Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας ανακηρύχθηκε ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Στο τιμόνι του Δήμου Λευκωσίας θα βρίσκεται μετά τη σημερινή ανακήρυξή του ο Χαράλαμπος Μπρούντζος.

Δήμαρχος Στροβόλου ανακηρύχθηκε ο Σταύρος Σταυρινίδης.

Στο Δήμο Λακατάμιας-Τσερίου, ανακηρύχθηκε η επανεκλεγείσα η Φωτούλα Χατζήπαπα.

Στον Δήμο Λατσιών-Γερίου νέος Δήμαρχος ανακηρύχθηκε ο Χρίστος Πιτταράς.

Στον Δήμο Νότιας Λευκωσίας-Ιδαλίου, νέος Δήμαρχος ανακηρύχθηκε ο Σταύρος Χατζηγιάννης.

Στους κατεχόμενους Δήμους της Επαρχίας Λευκωσίας Δήμαρχοι εκλέγονται για τη Μόρφου ο Βίκτωρ Χατζηαβραάμ και για την Κυθραία ο Μάριος Ζαμπακίδης.

Στον Δήμο Λευκωσίας, αντιδήμαρχοι ανακηρύχθηκαν στη Λευκωσία ο Χρύσανθος Φάκας, στην Αγλαντζιά ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, στην Έγκωμη ο Πανίκος Κωνσταντίνου, στον Άγιο Δομέτιο ο Κωνσταντίνος Γιάγκου.

Στον Δήμο Στροβόλου αντιδήμαρχος ανακηρύχθηκε η Στέλλα Σουρμελή.

Για το Δήμος Λακατάμιας – Τσερίου ανακηρύχθηκαν στη Λακατάμια νέος αντιδήμαρχος ο Άλκης Αλκιβιάδης.

και στο Τσέρι ο Μιχάλης Ξυψιτής. Στην Ανθούπολη η Φρόσω Αρμοστή.

Στον Δήμο Λατσιών-Γερίου, αντιδήμαρχοι ανακηρύχθηκαν στα Λατσιά ο Κυπριανός Φιλίππου και στο Γέρι ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου.

Στον Δήμο Νότιας Λευκωσίας-Ιδαλίου, νέος αντιδήμαρχος για το Δάλι εκλέγεται ο Τζόζεφ Βασιλείου και για το Πέρα Χωριό Νήσου ο Ανδρέας Ανδρέου. Στην Αλάμπρα αντιδήμαρχος ανακηρύχθηκε η Πόπη Κωνσταντίνου Τσιοπάνη και στα Λύμπια ο Παντελής Ξυνιστέρης. Για τη Νήσου και την Ποταμιά, οι Κυριάκος Πογιατζής και Ιωάννης Μηνά αντίστοιχα, ανακηρύχθηκαν στη θέση του Αντιδημάρχου.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηπάκκος ανακήρυξε τα μέλη των σχολικών Εφορειών, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Κοινοτάρχες και τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων.