Νέα παρτίδα σιεφταλιών με σαλμονέλα αποσύρεται από την αγορά

Ανακλήθηκε από την κυπριακή αγορά νέα παρτίδα σιεφταλιών στην οποία ανιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας, σύμφωνα με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Πρόκειται για προϊον βαθιάς κατάψυξης – Keepfrozen, με εμπορική επωνυμία: ΣΚΕΥΗΣ, Καθαρό Βάρος / Net Weight: 600g, Χρονική ένδειξη: ΗΜΕΡ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 26.04.24,   ΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 26.10.24 , γραμμικό κωδικό: 5291340000040, συσκευασμένες αεροστεγώς σε δισκάκι με διαφανή μεμβράνη.

Σε ανακοίνωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών διευκρινίζεται ότι η σαλμονέλα εντοπίστηκε  στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που διεξάγονται στην αγορά από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, που έχουν προβεί σε δειγματοληψία του πιο υπό αναφορά προϊόντος και μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Προστίθεται ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες «έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διακινεί το εν λόγω τρόφιμο στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των ποσοτήτων της συγκεκριμένης παρτίδας».

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα της εμπλεκόμενης παρτίδας να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες προτρέπουν όσους έχουν στην κατοχή τους τις υπό αναφορά σιεφταλιές, όπως αποφύγουν την κατανάλωσή του και όπως επιστρέψουν τις συσκευασίες στους χώρους από όπου τις αγόρασαν.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες αναφέρουν ότι συνεργάζονται με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.