Ερογλου:Εαν ο Ακιντζί το ζητήσει, θα τον συμβουλεύσω…

“Σίγουρα στην πολιτική είναι παράδοση να αλλάζουν κάποτε τα αξιώματα. Έτσι είναι στις δημοκρατίες” δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου ο οποίος προέβη σε δήλωση απόψε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του.ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - "ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ" 2015 - ΝΤΕΡΒΙΣ ΕΡΟΓΛΟΥ

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου πρόσθεσε ότι στην πολιτική του ζωή από τότε που ξεκίνησε έκανε έντονες προσπάθειες για να ριζώσει η δημοκρατία στο ψευδοκράτος. “Σήμερα υπήρξε ακόμη ένα ωραίο παράδειγμα της δημοκρατίας”. Εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα του κ. Ακιντζί προσθέτοντας ότι με ευκολία μπορεί να πει ότι κατά την πενταετή του θητεία οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ήρθαν στο σημείο που έπρεπε να έρθουν. Οι διαπραγματεύσεις ήρθαν στο σημείο της συνδιαλλαγής και αυτό είναι σημαντικό, πρόσθεσε, λέγοντας ότι και ο κ. Ειντε μίλησε για δημοψήφισμα στο τέλος του 2015.

Θα αισθάνεται πάντα περήφανος, είπε, που έφερε στο σημείο που έπρεπε τις διαπραγματεύσεις στο όνομα της “ΤΔΒΚ”. “Γιατί πλέον δεν υπάρχει πισωγύρισμα από εδώ. Γι` αυτό έγινα υποψήφιος με το σκεπτικό να ολοκληρώσω τις διαπραγματεύσεις. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με ψήφισαν”. Από το 1976 ο “λαός” της “ΤΔΒΚ”, πρόσθεσε, τον εμπιστεύτηκε κα τον στήριξε. “Αυτό πρέπει να αξιολογηθεί σαν μια αλλαγή σκοπιάς. Εμείς βεβαίως και είμαστε εν ζωή, εάν υπάρχει κάποιο καθήκον που πρέπει να κάνουμε, θα το κάνουμε. Αυτές είναι οι τελευταίες μου εκλογές. Αυτό το είχαμε πει και πριν τις εκλογές.

Δεν θα είναι, είπε, από δω και πέρα υποψήφιος πουθενά και αυτό σημαίνει ότι αυτή ήταν η τελευταία σελίδα εκλογής ή μη εκλογής. Βεβαίως, συμπλήρωσε, ως ένα άτομο που ήταν για χρόνια στην πολιτική δεν θα “κοπεί από την πολιτική. Σίγουρα θα υπάρξουν επαφές μου και σκέψεις. Αυτές θα τις μοιραστώ με τον λαό μου. Ο άνθρωπος παίρνει μαθήματα από κάθε εκλογές. Και από αυτές τις εκλογές πήραμε μαθήματα, υπήρχαν μηνύματα και μαθήματα που πήραμε από τους πολίτες. Σκέφτομαι ότι αυτά τα μηνύματα πρέπει να τα πάρουν πολύ περισσότερο από εμάν τα κόμματα”. Να τα πάρουν οι πολιτικοί και οι “βουλευτές”, πρόσθεσε. Οι πολίτες, υποστήριξε, δεν είναι προς τον Έρογλου αλλά προς τα πολιτικά κόμματα, τους “βουλευτές| πο υέστειλε μηνύματα.

Ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε δε έτοιμος, εάν και ο κ. Ακιντζί το ζητήσει, να τον συμβουλεύσει και για τις προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι των συνομιλιών και για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μέχρι τώρα. Στο τέλος, είπε, είναι ένα θέμα που αφορά αυτή τη χώρα, το μέλλον του ψευδοκράτους, το μέλλον του “λαού”.

Ο κ. Έρογλου ευχαρίστησε και την σύζυγό του, Μεράλ γιατί μοιράστηκε μαζί του όλες τις δυσκολίες στην πολιτική του ζωή και πρόσθεσε ότι αυτή συνέβαλε πολύ στο ότι ανέλαβε όλα αυτά τα αξιώματα και έφθασε στο σημείο που έφθασε στην πολιτική του ζωή. “Η ζωή μας άρχισε μαζί, μαζί συνεχίζει. Και αμέσως μετά με την γυναίκα μου, με τα παιδιά και τα εγγόνια μου θα ζήσω ακόμη πιο ωραία κοινωνική ζωή, μια οικογενιακή ζωή.

(ΚΥΠΕ/ΟΑ/ΡΠΑ)