Συγχαρητήρια Γ.Γ.ΑΚΕΛ στον Μ.Ακιντζί

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Μουσταφά Ακκιντζί νέο ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας για να τον akintziσυγχαρεί για την ανάδειξη του στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Εξέφρασε την ετοιμότητα του ΑΚΕΛ να στηρίξει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της επίτευξης λύσης στο συμφωνημένο πλαίσιο. Ο κ. Ακκιντζί ανέφερε στο Γενικό Γραμματέα ότι προσβλέπει στη συνεργασία όλων των δυνάμεων στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα που επιθυμούν λύση με στόχο να καταλήξουμε σε συμφωνία. Οι δυο συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτή τη γραμμή επικοινωνίας.
Στο μετξύ  τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αν και δεν είναι από τα πρώτα θέματα οι εκλογές στα κατεχόμενα μεταδίδουν  ότι :”Ξεκίνησε η εποχή Ακιντζί” .

Η Χουριέτ, με τίτλο “Νέος ηγέτης των Τ/Κ ο Μουσταφά Ακκιντζί”, γράφει ότι τις επόμενες μέρες θα έχει εντατικό πρόγραμμα καθώς θα ξεκινήσουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Σημειώνεται ότι για τη διαπραγματευτική του ομάδα θα χρησιμοποιήσει ονόματα από τη διαπραγματευτική ομάδα Ταλάτ, από μια ομάδα 30 ακαδημαϊκών και από το `υπεξ` και την `προεδρία” των κατεχομένων.

Η Σαμπάχ, με τίτλο “Στη μικρή πατρίδα Κύπρο ξεκαθάρισε ποιος είναι ο πρόεδρος”, αναφέρει ότι κέρδισε ο Ακκιντζί με μεγάλη διαφορά. Παρόμοιες αναφορές έχουν και η Μιλλιέτ, η Γενί Σαφάκ και η Ακσάμ.

Το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk μετέδωσε ότι μετά την εκλογή του Ακκιντζί τίθεται σε πρώτο πλάνο το θέμα των Βαρωσίων.