Οι υποψηφιότητες Volt Κύπρου για Ευρωεκλογές

«Θα διατρανώσουμε το μήνυμα ότι το Volt ήρθε για να μείνει στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου» δήλωσε ο Χαρίλαος Βελάρη, Συμπρόεδρος του Volt Κύπρος, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος για τις Ευρωεκλογές, ενώ η Συμπρόεδρος του κόμματος, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, είπε ότι το Volt «θα προωθήσει με σθένος τη λύση του Κυπριακού», προσβλέποντας σε «μία ενωμένη Κύπρο, σε μία ενωμένη Ευρώπη».

«Νιώθουμε τα μηνύματα του κόσμου και είμαστε αισιόδοξοι ότι με το ψηφοδέλτιο που έχουμε καταρτίσει, με τους υποψήφιους που προτείνουμε στον κόσμο, το Volt μπορεί να έχει μία πολύ δυνατή παρουσία στις Ευρωεκλογές και θα διατρανώσουμε το μήνυμα ότι το Volt ήρθε για να μείνει στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου», ανέφερε ο κ. Βελάρη στις δηλώσεις του.

Από την πλευρά της, η Αλεξάνδρα Ατταλίδου δήλωσε ότι «αυτές οι εκλογές είναι κομβικές, τόσο για την Κύπρο, όσο και για την Ευρώπη, θα καθορίσουν τις πολιτικές ισορροπίες, οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον τόσο της Κύπρου, όσο και της Ευρώπης».

Συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν τεράστιες προκλήσεις τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά, γιατί καμία χώρα δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνη της». Η κ. Ατταλίδου σημείωσε ότι το Volt, «ως ένα πανευρωπαϊκό κόμμα, έχει θέσεις τεκμηριωμένες και κατατεθειμένες για όλα τα θέματα που αφορούν την ΕΕ, αλλά και θέσεις για την Κύπρο».

«Είμαστε ένα προοδευτικό, ευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο θα προωθήσει με σθένος τη λύση του Κυπριακού, γιατί εκείνο που θέλουμε είναι μία ενωμένη Κύπρος, σε μία ενωμένη Ευρώπη, μία πράσινη, προοδευτική, χωρίς διαφθορά Κύπρος, που θα μας κάνει όλους περήφανους μέσα στην ενωμένη Ευρώπη», κατέληξε.

Το ψηφοδέλτιο του Volt Κύπρος για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, απαρτίζουν με αλφαβητική σειρά οι Βασιλείου Σοφία, Δημητρίου Λύσια, Δρουσιώτης Μακάριος, Κιλίμ Χουλουσί, Κυριάκου Νικόλας Ιορδάνης και Σοφοκλέους Ανδρομάχη.