Βαρουφάκης προς επικριτές του: Τους ενώνει το μίσος τους για μένα

Το απόφθεγμα του 32ου προέδρου των ΗΠΑ, Φράνκλιν Ντιλέινο Ρούζβελτ, μια ιστορική ατάκα του σε ομιλία του στις 31 Οκτωβρίου του 1936 στη Madison Square Garden, στη Νέα Υόρκη, «θυμίζει» σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας έτσι στους επικριτές του.newego_LARGE_t_1101_54469345_type12713

«FDR, (Ρούζβελτ), 1936: “Τους ενώνει το μίσος τους για μένα. Και εγώ καλοδέχομαι το μίσος τους”. Μια ρήση που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου (και την πραγματικότητα) αυτές τις ημέρες» είναι το tweet του κ. Βαρουφάκη, με αφορμή τη θύελλα επικρίσεων που δέχεται, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, ως προς τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup και τη στάση του ιδίου.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμούν ότι όσο πλησιάζει η ώρα για επίτευξη συμφωνίας, θα εντείνονται και οι πιέσεις.
Γιατί δεν πήγε στο δείπνο των Ευρωπαίων υπουργών
Χθες, απάντηση στα σχόλια για την απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη από το προχθεσινοβραδινό δείπνο στη Ρίγα έδωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τους εν λόγω κύκλους, ο Γιάνης Βαρουφάκης «δεν μπορεί τα βαρετά δείπνα» και «προτίμησε να δειπνήσει με φίλους και συνεργάτες και πέρασε και πολύ καλά».
Ανέφεραν ακόμη ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν παρών στο προηγούμενο δείπνο, αυτό των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Το δείπνο ωστόσο αυτό έγινε πριν από τη δύσκολη για τον Έλληνα υπουργό συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής.
Η απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη από το δείπνο σχολιάστηκε και από Ευρωπαίους αξιωματούχους, σύμφωνα με τους οποίους «ήταν ενδεικτική της απομόνωσης της ελληνικής αποστολής». «Το ματς ήταν 18-1 έναντι του Γιάνη Βαρουφάκη», έλεγαν χαρακτηριστικά.