Οι εντεταλμένοι τρομοκράτες και  ο θρήνος στη ζυγαριά των συμφερόντων

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Δεν μπορεί να έχει διαφορετικά ντεσιμπέλ ο θρήνος  για τους  πολίτες μιας χώρας της οποίας οι ΗΠΑ και  η συλλογική Δύση κήρυξαν ένα πόλεμο δια αντιπροσώπων.

 Ή πενθείς ειλικρινά ή λουφάζεις μέσα στην υποκρισία που σου επιβάλλουν τα γεράκια της Ουάσιγκτον και της Ντάουνιγκ στρητ.

‘Όταν έγιναν τα τρομοκρατικά κτυπήματα στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι (2015) ή η σφαγή ισραηλινών πολιτών  από τη Χαμάς ,  η διεθνής κατακραυγή και οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες ενώ οι σκηνές με εκατοντάδες πολίτες να εναποθέτουν στεφάνια και αναμμένα κεριά στη μνήμη των θυμάτων κράτησαν για πολλές βδομάδες στις οθόνες των διεθνών και τοπικών Μ.Μ.Ε

Για το  φρικιαστικό μακελειό που έγινε  στο κέντρο συναυλιών Crocus City Hall στη Μόσχα το απόγευμα της Παρασκευής (22/3/2024) με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, οι εκδηλώσεις ήταν  χλιαρές. Τα συλλυπητήρια άχρωμα που επισκιάστηκαν από τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων οι οποίοι  έσπευσαν να βγάλουν από το κάδρο των υπόπτων τις Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. Χωρίς να έχουν στα χέρια τους οποιαδήποτε έρευνα ή στοιχείο οι Αμερικανοί αποφάνθηκαν πως οι δράστες είναι το Ισλαμικό κράτος.

Πήραν το μήνυμα τα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε και το διατυμπανίζουν καθημερινά ενώ έφτασαν στο σημείο να επαναλαμβάνουν συνεχώς  και να οδύρονται πως οι ύποπτοι δράστες βασανίστηκαν από Ρώσους αστυνομικούς.

Πάντως γεννώνται πολλά ερωτηματικά από την άμεση ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση.
Οι ΗΠΑ έσπευσαν να προδικάσουν ότι πίσω από το αιματηρό χτύπημα δεν κρύβεται η Ουκρανία. Πώς είναι δυνατόν οι Αμερικανοί να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι βρίσκονται πίσω από το μακελειό και μάλιστα τόσο γρήγορα.

Μήπως γνώριζαν τους δράστες; Ή γνωρίζουν και ποιοι  τους καθοδηγούσαν;

Ένα άλλο  ενοχοποιητικό στοιχείο είναι ότι από τις 7 Μαρτίου 2024 Αμερικανικοί και Βρετανοί γνώριζαν για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε μεγάλους χώρους και εμπορικά κέντρα στη Ρωσία.
Ο Σέρβος πρόεδρος Alexandar Vucic αποκάλυψε ότι υπηρεσίες πληροφοριών των δύο χωρών είχαν υποκλέψει συνομιλίες και γνώριζαν πως θα γίνουν μεγάλες επιθέσεις τρομοκρατικού χαρακτήρα στη Ρωσία.
Στις ρωσικές αρχές δεν μετέφεραν απολύτως τίποτα, πέραν από κάποιες γενικόλογες αναφορές εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου στη Ρωσία και αμοιβαίας καχυποψίας λόγω του πολέμου αντιπροσώπων στην Ουκρανία.
Η πρόσφατη ιστορία διδάσκει ότι τόσο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις  ελέω καθεστώτος Zelensky – όσο και το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιχειρούν ξεκάθαρα ως τρομοκρατικές οργανώσεις με τις ευλογίες των ΗΠΑ.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ISIS έσπευσε μόνο λίγες ώρες μετά το μακελειό να αναλάβει την ευθύνη, όταν σε ανάλογες επιθέσεις χρειάστηκε να περάσουν ολόκληρα 24ωρα.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν εκφράσει ποτέ τον αποτροπιασμό τους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Ουκρανών στις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές, όταν στο στόχαστρο των ενόπλων βρίσκονται άμαχοι πολίτες και αστικές υποδομές. Χτυπήματα, που γίνονται με όπλα που παρείχαν οι ΗΠΑ και η συλλογική Δύση. Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μπέλγκοροντ από τα δυτικά όπλα.ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ χάνουν ξεκάθαρα τον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία και καταφεύγουν στο μόνο όπλο που τους έχει απομείνει, προκειμένου να κλονίσουν τη Ρωσία: Την τρομοκρατία.

Ο ISIS αναβιώνει χάρη στις ΗΠΑ

Ο πολιτικός αναλυτής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης Seyed Mohammad Marandi, βρήκε περίεργο το γεγονός ότι, ακόμη και όταν «δεν ήταν γνωστές πραγματικές λεπτομέρειες» για την επίθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να επιμένουν ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται. Όπως είπεείναι επίσης πολύ περίεργο το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπόρεσαν να δώσουν μια τόσο λεπτομερή ταξιδιωτική οδηγία ή προειδοποίηση για μια τρομοκρατική επίθεση ονοματίζοντας συναυλίες και δίνοντας λεπτομέρειες για μια επίθεση στη Μόσχα και μεγάλες συγκεντρώσεις και όλα αυτά πριν από την επίθεση». Και  πρόσθεσε: «Έχουν λοιπόν όλες αυτές τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν κάτι συγκεκριμένο στους Ρώσους.Όλα αυτά κάνουν κάποιον να πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά».Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς ότι το ISIS είναι υπεύθυνο για την επίθεση, ο Marandi υποστήριξε ότι αυτή η θεωρία δεν αποκλείει απαραίτητα «τη συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και του ISIS ή τον πιθανό ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών».«Το ίδιο το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την αρχή, είπαν ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται και το ίδιο το γεγονός ότι έδωσαν μια τόσο λεπτομερή προειδοποίηση στους πολίτες τους εγείρει σοβαρά ερωτήματα.
Αλλά το ISIS και το ουκρανικό καθεστώς έχουν πολύ ισχυρές σχέσεις με τη Δύση», διευκρίνισε.
«Το ISIS έχει συνεργαστεί με χώρες του ΝΑΤΟ, έχει συνεργαστεί με το Ισραήλ και έχει συνεργαστεί με άλλους Αμερικανούς συμμάχους στη Συρία για χρόνια.
Και η Ουκρανία είναι επίσης βαθιά εξαρτημένη από τις χώρες του ΝΑΤΟ», κατέληξε.

Το χτύπημα στο κέντρο  συναυλιών ήταν ένα φρικιαστικό ασύμμετρο, άνανδρο και απεγνωσμένο που δεν φαίνεται να πετυχαίνει τον στόχο του.

Οι τρομοκράτες κατ΄ εντολή των εγκεφάλων τους στη Δύση επιδιώκουν με χτυπήματα στη ρωσική επικράτεια να προκαλέσουν κλυδωνισμούς και φόβο στην κοινωνία και την ηγεσία της Ρωσίας, αλλά δεν θα το πετύχουν. Αυτό φάνηκε από τους χιλιάδες Ρώσους που έσπευσαν στα κέντρα αιμοδοσίας για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες τραυματίες και να συσπειρωθούν γύρω από την κυβέρνηση τους.

Η Νούλαντ γνώριζε;

Η πρωθιέρεια των γερακιών της Ουάσιγκτον   Βικτόρια Νούλαντ στις 22 Φεβρουαρίου 2024, σε εκδήλωση του αμερικανικού think tank “Center for Strategic and International Studies” (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών – CSIS), έκανε λόγο για «δυσάρεστες εκπλήξεις στον Πούτιν και για ασύμμετρο πόλεμο». Είχε πει επί λέξει: «με αυτά τα χρήματα (μόλις είχε παραδοθεί η τελευταία αμερικανική οικονομική βοήθεια) η Ουκρανία θα μπορεί να πολεμήσει στην Ανατολή και να συνεχίσει τον ασύμμετρο πόλεμο, ο οποίος έχει αποδειχτεί τόσο αποτελεσματικός στο πεδίο της μάχης».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «με αυτή την συμπληρωματική οικονομική βοήθεια ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αντιμετωπίσει κάποιες πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις».

Παραδοχές υποτέλειας

Μέσα στην αποχαύνωση της υποτέλειας τους οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι άρχισαν να παραδέχονται πως ο πόλεμος δια αντιπροσώπων στην Ουκρανία  διεξάγεται και παρατείνεται για να προστατευτούν τα παγκόσμια γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ!

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Ύπατου Εκπρόσωπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ ο οποίος αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι η Δύση δεν μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσία να κερδίσει στην ουκρανική σύγκρουση επειδή αυτό θα ανατρέψει τις φιλοδοξίες των ΗΠΑ να παραμείνουν παγκόσμιος ηγεμόνας.

Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος της Ε.Ε. παραδέχεται κυνικά την αλήθεια.Ότι δεν υποστηρίζουν τους Ουκρανούς επειδή τους αγαπούν αλλά τις ΗΠΑ για να διατηρήσουν την ηγεμονία τους.

Δυστυχώς ο σημερινός ρόλος της ΕΕ είναι «να παραδίδει στην Ουκρανία υποχρεωτικά πυρομαχικά που αγοράζονται με τα χρήματα των δικών της πολιτών, από τους οποίους ποτέ δεν ζητήθηκε η γνώμη τους με μοναδικό στόχο την ηγεμονία των ΗΠΑ.

Τώρα στις ευρωεκλογές οι πολίτες ας δώσουν ένα μάθημα στα γεράκια των Βρυξελλών και τους υποτακτικούς της Ουάσιγκτον και ας μην ωρύονται κάποιοι περί ευρωσκεπτικιστών. Η Ε.Ε. διαλύεται εξαιτίας των παρανοϊκών ηγετών της που όχι μόνο δεν λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των πολιτών τους αλλά τους έχουν οδηγήσει στην ανέχεια, σε δυσβάστακτες φορολογίες. Και αυτό  για να διατηρήσουν την ηγεμονία των ΗΠΑ .Μια ηγεμονία που βρίσκεται σε αποσύνθεση  κάτω από το βάρος των εγκλημάτων που  έχουν διαπράξει τις τελευταίες δεκαετίες.