Στο 57% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα!

  • anergoi-apolyseis-660
    Ακολουθεί η Ισπανία με 55% και η Ιταλία με 42%

Τα τελευταία σττοιχεία για την ανεργία των νέων στην Ευρώπη είναι συγκλονιστικά! Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι για κάποιες από τις χώρες της Ε.Ε. που έχουν μπει στο μνημόνιο, πολύ πριν από την Κύπρο, η ανεργία συνεχίζει να σκαρφαλώνει.

Σύμφωνα με   ενδεικτικά στοιχεία που επικαλέστηκε ο ειδικός απεσταλμένος του ΡΙΚ,   από την Ουάσιγκτον, όπου υπήρξαν συζητήσεις για το θέμα αυτό,   η Ελλάδα φαίνεται να κρατά τα σκήπτρα, με την ανεργία ανάμεσα στους νέους της χώρας να έχει εκτοξευτεί στο το 57%!

Ακολουθούν η Ισπανία με 55%,   η Ιταλία με 42% , η Πορτογαλία με 35%,     η Γαλλία με 24% και η Γερμανία με 8%.

Η ανεργία επεκτείνεται σε ολόκληρρη την Ευρώπη και θεωρείται ότι ναρκοθετεί την προσπάθεια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας. Σε ημερίδα για την ανεργία που έγινε στην Ουάσιγκτον και για την οποία μίλησε ο απεσταλμένος του ΡΙΚ που την παρακολούθησε, διαπίστωσε να   υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ηνωμένων Πολιτειών από τη μια και της Ευρώπης, ή τουλάχιστον της Γερμανίας από πλευράς Ευρώπης αναφορικά με τις επενδύσεις σε έργα υποδομής. Υπάρχει διχογνωμία είπε σχετικά με το τί εννοούμε όταν λέμε επενδύσεις σε έργα υποδομής, στον τρόπο που θα γίνουν κλπ.

Εκείνο που αβίαστα γίνεται αντιληπτό είναι ότι μια τεράστια μερίδα νέων στην Ευρώπη περιλαμβανομένων και συμπολιτών μας στην Κύπρο δεν μπορούν να αντικρίσουν το μέλλον. Υπάρχουν αδιέξοδα στο πως αντιμετωπίζεται ένα τόσο μεγάλο κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα, καθότι τα μεγάλα μονοπώλια και τραστ που κυριαρχούν το μόνο που σκέφτονται είναι το πως θα μειώσουν τα κόστη τους και θα αυξήσουν τα κέρδη τους, αδιαφορώντας για τις στρατιές ανέργων που δημιουργούν αυτές οι τακτικές.