Κατεχόμενα: Σίγουρος νικητής ο Ακκιντζί

Οι πανηγυρισμοί άρχισαν στο επιτελείο Ακιντζί που φέρεται να είναι ο σίγουρος νικητής των “προεδρικών εκλογών” με ποσοστό που πλησιαζει το προβλεπόμενο από την εταιρεία Γκεζιτζί στις αρχές Μαρτίου.ÊÁÔÅ×ÏÌÅÍÁ - "ÐÑÏÅÄÑÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ" 2015 - ÌÏÕÓÔÁÖÁ ÁÊÉÍÔÆÉ

Με καταμετρημένες τις 506 από τις 693 κάλπες ο Μουσταφά Ακιντζί παίρνει 60,51% και ο Ντερβίς Έρογλου 39,49%.

Όπως μεταδίδει ο Μπαιράκ ο κ. Ακιντζί αναμένεται μεταξύ 20.30 και 21.00 να μιλήσει στους υποστηρικτές του στην πλατεία Ινονού.

Μόλις άνοιξαν οι κάλπες ο Μ.Ακκιντζί είχε  προβάδισμα έναντι του Ντερβίς Έρογλουενώ με καταμετρημένες ις μισές περίπου κάλπες από τις 693, ο κ. Ακιντζί λαμβάνει ποσοστό 59,51% και ο κ. Ερογλου 40,49%.

Στο μεταξύ όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τέσσερα άτομα σε Κιόνελι, Αμμόχωστο και Κερύνεια συνελλήφθησαν από την “αστυνομία” επειδή έβγαλαν φωτογραφία το ψηφοδέλτιο ενώ ψήφιζαν. Ο ένας από αυτούς αρνήθηκε να δείξει στους “αστυνομικούς” το κινητό του και συνελλήφθη για αντίσταση στις “αρχές”.

Στην πλατεία Σεραγιού στην κατεχόμενη Λευκωσία, μπροστά από τα γραφεία του κόμματος Εθνικής Ενότητας υπάρχουν μόνο τα συνεργεία ε/κ, τ/κ και τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Το ενδιαφέρον έχει μετατοπισθεί στο προεκλογικό γραφείο του Μουσταφά Ακιντζί κοντά στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας ενώ όπως ακούγεται ήδη αρχίζουν τις προετοιμασίες στην πλατεία Ινονού όπου αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος υποστηρικτών του κ. Ακιντζί και ο ίδιος να προβεί σε ομιλία.

Από νωρίς σήμερα τα εκλογικά γραφεία του κ. Ερογλου στην κατεχόμενη Λευκωσία ήταν κλειστά και σε κάποια οι αφίσες κατέβηκαν. Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται στο “προεδρικό μέγαρο”.