Βλαντιμίρ Πούτιν για ISIS: Δημιούργημα και εργαλείο των ΗΠΑ!

Ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν σε ομιλία του σε παλιά σύνοδο της λέσχης Βαλντάι είχε σκιαγραφήσει το ρόλο του ISIS και ποιων δημιούργημα ήταν προκειμένουν να προκαλούν χάος. Είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Το έχω ξαναπεί. Άλλη μία απειλή που ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ο ISIS. Ποιος του όπλισε; Ποιος όπλισε τους Σύριους που πολεμούσαν ενάντια στον Άσαντ; Ποιος δημιούργησε το απαραίτητο πολιτικό/πληροφοριακό κλίμα που διευκόλυνε αυτή την κατάσταση; Ποιος πίεσε να σταλούν όπλα στην περιοχή; Πραγματικά δεν καταλαβαίνετε ποιος πολεμάει στη Συρία; Είναι κυρίως μισθοφόροι. Καταλαβαίνετε ότι πληρώνονται; Οι μισθοφόροι πολεμάνε για όποιον δίνει περισσότερα χρήματα. Επομένως τους εξοπλίζουν και τους πληρώνουν ένα ορισμένο ποσό. Γνωρίζω ακόμη και ποιο είναι αυτό το ποσό.”

Καυστικό άρθρο της Μαρίας Ζαχάροβα στην εφημερίδα “Komsomolskaya Pravda” (25 Μαρτίου 2024)

Ο Μπάιντεν δεν αγαπά τον κόσμο, αλλά τον ISIS

… Αμερικανοί μηχανικοί της πολιτικής έχουν οδηγηθεί σε παγίδα με ιστορίες ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Crocus διαπράχθηκε από την απαγορευμένη στη Ρωσία τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Είναι σαφές γιατί το κάνουν αυτό – δεν έχουν άλλη διέξοδο.

Δισεκατομμύρια δολάρια και μια άνευ προηγουμένου ποσότητα όπλων που επενδύθηκαν χωρίς έλεγχο και χρησιμοποιώντας σχήματα διαφθοράς στο καθεστώς του Κιέβου, επιθετική ρητορική προς τη Ρωσία <…> – υποδηλώνουν άμεσα και έμμεσα τη συμμετοχή των σημερινών ενοίκων του Λευκού Οίκου στη χρηματοδότηση της ουκρανικής τρομοκρατίας. Εξ ου και το μέσα σε μια μέρα ξέπλυμα από την Ουάσιγκτον της πτέρυγάς της στο Κίεβο και η προσπάθεια κάλυψης της, μαζί με το καθεστώς Ζελένσκι που δημιούργησαν, με τον μπαμπούλα του απαγορευμένου ISIS.

Έπεσαν όμως στη δική τους σκουριασμένη παγίδα.

Τι είναι ο ISIS;

Κάποτε, ως μέρος της δράσης ενάντια στη Σοβιετική Ένωση στο Αφγανιστάν, η Ουάσιγκτον υποστήριξε ενεργά τους Μουτζαχεντίν, τους όπλισε και τους κατεύθυνε. <…> Ως αποτέλεσμα αυτής της εκστρατείας στο Αφγανιστάν εμφανίστηκε η Αλ Κάιντα. <…>

Ας αφήσουμε για λίγο το Αφγανιστάν και ας πάμε στο Ιράκ. <…> Τον Οκτώβριο του 2006, στη βάση της Συμβουλευτικής Συνέλευσης των Μουτζαχεντίν, δημιουργήθηκε μια ομάδα τζιχαντιστών που ένωσε τους τρομοκράτες του al-Masri με άλλους ισλαμιστές – το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI). Αρχηγός της νέας οργάνωσης ορίστηκε ο Αμπού Ομάρ αλ Μπαγκντάντι, τον οποίο οι Αμερικανοί για κάποιο λόγο είχαν απελευθερώσει από ιρακινή φυλακή πριν από λίγο καιρό. Αμ πώς!

Συνεργάστηκε ενεργά με ισλαμιστές στη Συρία που πολεμούσαν τη νόμιμη κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ και τον Απρίλιο του 2013, η επέκταση του πεδίου δράσης αντικατοπτρίστηκε στο νέο όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης – Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας (ISIS).

<…>

Αποδεικνύεται ότι μετά τη δημιουργία της Αλ Κάιντα, οι Αμερικανοί συνέβαλαν στη δημιουργία ενός άλλου τέρατος – του ISIS.

Κατόπιν αιτήματος της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας, το 2015, η Ρωσία έστειλε μια ομάδα αεροπορίας για να βοηθήσει τον συριακό στρατό στη μάχη κατά των τρομοκρατών. Αυτό απέτρεψε τα σχέδια του ISIS να πάρει τον έλεγχο τεράστιων περιοχών στο Ιράκ και τη Συρία.

<…>

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το 2015, σε μια σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πρότεινε τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου κατά του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με το προηγούμενο του αντιχιτλερικού συνασπισμού. Αλλά αυτό που έλαβε ως απάντηση δεν ήταν η χαρούμενη συμφωνία, αλλά το κτηνώδες χαμόγελο της Δύσης. Τα κράτη τότε όχι μόνο δεν μας βοήθησαν, αλλά, αντιθέτως, μας εμπόδισαν με κάθε δυνατό τρόπο στον αγώνα κατά του ISIS. Ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι;

Την ίδια ώρα, ένας εξτρεμιστικός θύλακας συνεχίζει να υπάρχει στα νοτιοανατολικά της Συρίας – ο λεγόμενος προσφυγικός καταυλισμός ατ Τανφ, ο οποίος, υπό τον αμερικανικό έλεγχο, έγινε καταφύγιο τρομοκρατών και κέντρο εκπαίδευσής τους πριν σταλούν σε αποστολές.

Μεταφερόμαστε στη Συρία <…> Στη Συρία εκδηλώθηκε ξεκάθαρα μια άλλη τακτική του Λευκού Οίκου – ανάληψη αβάσιμων υποχρεώσεων να προβεί σε σαφή και άτυπη οριοθέτηση της λεγόμενης «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» από τους τρομοκράτες του ISIS. Για παράδειγμα, η Jabhat Fatah al-Sham (πρώην Nusra, η οποία ήταν, στην πραγματικότητα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) και άλλες παρόμοιες συμμορίες, οι οποίες τελικά συγχωνεύτηκαν στη Hayat Tahrir al-Sham. Με μια λέξη, το «rebranding» έχει γίνει, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη οριοθέτηση. Αυτό, όπως πιθανότατα σκόπευε η Ουάσιγκτον, παρατείνει τη σύγκρουση, αυξάνει τον αριθμό των θυμάτων και δεν μας επιτρέπει να καταστρέψουμε εντελώς το έδαφος αναπαραγωγής της διεθνούς τρομοκρατίας.

Κατά μια περίεργη σύμπτωση, τα τελευταία χρόνια ο ISIS προσάρμοσε τα σχέδιά του και τώρα πραγματοποιεί επιθέσεις κυρίως εναντίον των εχθρών και των αντιπάλων των Ηνωμένων Πολιτειών – των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, των Ιρανών, των νόμιμων αρχών της Συρίας και εναντίον μας. … Ποια είναι η λογική, ρωτάτε; Το χρήμα και η εξουσία. Και στο πλαίσιο της διεθνούς νομικής απαγόρευσης των άμεσων επεμβάσεων, είναι επίσης το να σπείρουν «ελεγχόμενο χάος» και να αναδιαμορφώσουν την παγκόσμια τάξη με τα χέρια των τρομοκρατών.

Προσοχή, μια ερώτηση για τον Λευκό Οίκο: σίγουρα ο ISIS το έκανε, δεν θα αλλάξετε γνώμη;