Ο Όρμπαν για την παράνοια των Ευρωπαίων ηγετών

Είναι περίεργο το συναίσθημα όταν έρχεσαι από την Ουγγαρία στις Βρυξέλλες.

Η Ουγγαρία μοιάζει με μια απολύτως φυσιολογική χώρα. Έχουμε μια ήρεμη και ορθολογική νοοτροπία, και αν έρθετε στις Βρυξέλλες και μιλήσετε με πολιτικούς, θα εκπλαγείτε.

Υπάρχει στρατιωτική διάθεση, στρατιωτική γλώσσα, στρατιωτική λογική. Οι ηγέτες μιλούν σαν να διεξάγουν τον δικό τους πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Και τώρα λένε ότι πρέπει να σταθμεύουν στρατιώτες στην Ουκρανία.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς εννοούν, πού πρέπει να σταθμεύσουν, με ποια όπλα και για ποιους σκοπούς.

Αλλά έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για το γεγονός ότι σε αυτή την κατάσταση θα είναι απολύτως φυσικό εάν οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες αναπτύξουν στρατιωτικές θέσεις στο έδαφος της Ουκρανίας, κάτι που συγκλονίζει τους Ούγγρους.

Ως εκ τούτου, ένιωσα σαν να είχα μπει σε άλλο γαλαξία, και πρέπει να προσέχουμε να μην πέσουμε στην ψύχωση αυτών των είκοσι περίπου κρατικών αρχηγών.

Πόσο μακριά είναι πρόθυμοι να φτάσουν οι δυτικοί ηγέτες όσον αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας; Το πιο ανησυχητικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι πριν από δύο ή τρεις μήνες ήταν αδιανόητο, τώρα, δύο ή τρεις μήνες μετά, γίνεται ένα συνηθισμένο γεγονός.

Αυτό είπα – όσο χειρότερο, τόσο το καλύτερο. Η Ουκρανία επιτέθηκε στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Πού βρίσκεται τώρα ο ενεργειακός τομέας της Ουκρανίας; Η Ρωσία χρειαζόταν πάντα μια καλή κλωτσιά για να δράσει. Αφήστε λοιπόν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στην Ουκρανία. Τότε ο πόλεμος θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα. Και η Δύση θα πάρει ένα μάθημα που θα το θυμάται ότι είναι κακό να πολεμάς με τη Ρωσία.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Όρμπαν κυκλοφόρησε πριν την προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Crocus. Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι αν είχε γίνει η επίθεση ο Όρμπαν θα χρησιμοποιούσε ακόμη πιο σκληρή γλώσσα.