Β.Πούτιν προς ΝΑΤΟ για αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία: «Κάντε το και δεν θα προλάβετε καν να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας»!

Η πιο ευθεία πυρηνική απειλή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Με μία δήλωση καταπέλτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν ξεκαθάρισε τι θα συμβεί στους Ευρωπαίους αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και το Κίεβο για να αντισταθεί ζητήσει ενεργοποίηση του άρθρου 5 περί «συμμαχικής συνδρομής».

«Δεν θα προλάβετε καν να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας αν ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και ενεργοποιήσετε το άρθρο 5» είπε ο Ρώσος ηγέτης, υπονοώντας με σαφήνεια ότι θα υπάρξει πυρηνικό πλήγμα στην Ευρώπη!

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και προσπαθήσει να επαναφέρει την Κριμαία χρησιμοποιώντας στρατιωτική δύναμη, σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα συρθούν αυτόματα σε μια πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία. Οι δυνατότητες του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας είναι ασύγκριτες. Το καταλαβαίνουμε.

Αλλά καταλαβαίνουμε επίσης ότι η Ρωσία είναι ένα από τα κορυφαία πυρηνικά κράτη.

Και από ορισμένες σύγχρονες συνιστώσες, υπερτερεί ακόμη και πολλών.

Δεν θα υπάρξουν νικητές. Και θα είστε εσείς που μπήκατε σε αυτή τη σύγκρουση παρά τη θέλησή σας. Δεν θα έχετε καν τον χρόνο να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας όταν εκτελέσετε το Άρθρο 5».

Η δήλωσή του έγινε την Τρίτη σε απάντηση των ηγετών του ΝΑΤΟ στην διάσκεψη του Παρισιού που ζήτησαν την ενεργό εμπλοκή ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων, έστω εν μέσω διμερών συμφωνιών με τη Κίεβο, προκειμένου να προλάβουν ολική κατάρρευση του μετώπου.

Αναφορικά με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ο Βλ.Πούτιν δήλωσε: «Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να μας απασχολήσει με το να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ η Φινλανδία και η Σουηδία.

Αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αντιμετωπίζουν καμία απειλή από εμάς.

Αν όμως αναπτυχθούν στρατεύματα και υποδομές του ΝΑΤΟ, θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο».