Αρχηγός Αστυνομίας:«Η αμεροληψία και η εχεμύθεια θα διαφυλαχθούν»

Οι αρχές της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της εχεμύθειας θα διαφυλαχθούν πλήρως από πλευράς των ανακριτών, διαβεβαιώνει ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου.ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Ο κ. Χρυσοστόμου απάντησε στην επιστολή που του απέστειλε ο κ. Ερωτοκρίτου, ο οποίος ζητούσε όπως προστατευθούν οι καταθέσεις που ο ίδιος έδωσε στο ΤΑΕ Αρχηγείου για τον Γενικό Εισαγγελέα και άλλα πρόσωπα, επικαλούμενος ότι η σύζυγος του δικηγόρου Ηλία Στεφάνου, ο οποίος ανέλαβε την προώθηση της υπόθεσης εναντίον του, εργαζόταν για χρόνια στο ΤΑΕ Αρχηγείου.

«Η σύζυγος του κ. Ηλία Στεφάνου δεν υπηρετεί πλέον στο ΤΑΕ (Ε) Αρχηγείου Αστυνομίας,» αναφέρει ο κ. Χρυσοστόμου στην επιστολή του προς τον κ. Ερωτοκρίτου, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση.

Ο κ. Χρυσοστόμου ενημερώνει περαιτέρω πως η υπόθεση που αφορά στις καταγγελίες του κ. Ερωτοκρίτου, ανατέθηκε για διερεύνηση στο ΤΑΕ (Ε) Αρχηγείου Αστυνομίας και ότι κατόπιν οδηγιών του, ως Επικεφαλής και Εποπτεύων Αξιωματικός των ανακρίσεων, ορίστηκε ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής του Τμήματος Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανώτερος Αστυνόμος Χριστάκης Μαυρής, που πλαισιώνεται από δύο έμπειρους ανακριτές.

«Στους πιο πάνω, δόθηκαν σαφείς οδηγίες όπως κατά τη διερεύνηση επιδειχθεί επαγγελματισμός και πλήρης εχεμύθεια», αναφέρει στην ανακοίνωση και καταλήγει: «Ο Αρχηγός Αστυνομίας, διαβεβαιώνει τον κ. Ερωτοκρίτου ότι οι αρχές της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της εχεμύθειας, θα διαφυλαχθούν πλήρως από πλευράς των ανακριτών».