Οδηγίες από την Νομική Υπηρεσία αναμένει η Αστυνομία για υπόθεση Κιουρσάτ

Οδηγίες από την Νομική Υπηρεσία αναμένει η Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση του Τ/κ δικηγόρου Ακάν Κιουρσάτ, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στην κατεχόμενη Κλεπίνη στην επαρχία Κερύνειας και αναμενόταν να φτάσει στην Κύπρο αργά χθες από την Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου, ο φάκελος της υπόθεσης θα προωθηθεί το πρωί της Παρασκευής στη Νομική Υπηρεσία, η οποία αναμένεται να δώσει περαιτέρω οδηγίες για τον χειρισμό του εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κιουρσάτ συνελήφθη στη Ρώμη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βάσει εντάλματος σύλληψης του 2007, ενώ στις 2 Φεβρουαρίου συναίνεσε στην έκδοσή του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, καταζητούνται ακόμη ο Βρετανός Γκάρι Ρομπ, ο Τ/κ εργολάβος Τουντζέλ Ταχίρ Σοϊκάν και ο Τ/κ μηχανικός Κουτσάλ Τοκατλίογλου, οι οποίοι είχαν σχέση με την εταιρεία AGA Developments, η οποία εκμεταλλεύτηκε ε/κ γη στην Κλεπίνη, πάνω στην οποία θα χτίζονταν επαύλεις που άρχισαν να πωλούνται σε Βρετανούς.