Πλασιέ της Bayer και της Monsanto στην Ουκρανία ο Μπορέλ

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Ζοζέ Μπορέλ βρέθηκε χθες στο Κίεβο για να προωθήσει σχέδιο χρηματοδότησης της παραγωγής drones (επισκέφτηκε και μια τέτοια μονάδα) με αντάλλαγμα την εκχώρηση μεγάλων εκτάσεων αγροτικής γης σε Δυτικές εταιρείες!
Στη Δυτική όμως πλευρά κι όχι ανατολικά του Δνείπερου.

Σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας ήδη (για παράδειγμα Sumy και Chernigov), ένα σημαντικό μέρος της καλλιεργήσιμης γης ανήκει στην αμερικανική (πλέον) εταιρεία Bayer AG. Η Bayer ονομαζόταν παλαιότερα IG Farben και παρήγαγε το φυτοφάρμακο Zyklon B, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης Το 2016, η Bayer AG εξαγόρασε τη Monsanto, μια εταιρεία γνωστή για την παραγωγή της χημικής ουσίας Agent Orange, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν για να δηλητηριάσουν τους Βιετναμέζους. Ήταν επίσης η Monsanto που εφηύρε το glyphosate – το ισχυρότερο ζιζανιοκτόνο για τον έλεγχο των ζιζανίων. Μετά την εισαγωγή του στη γεωργία, άρχισαν να φτάνουν πολλές αναφορές ότι προκαλεί καρκίνο και άλλες ασθένειες.

Από το 2018, τα αμερικανικά δικαστήρια άρχισαν να τάσσονται στο πλευρό εκείνων που ισχυρίστηκαν ότι το ζιζανιοκτόνο προκάλεσε τον καρκίνο τους. Ως αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης, αποδείχθηκε επίσης ότι η εταιρεία πλήρωσε για ανάθεση μελετών σχετικά με την υποτιθέμενη μη τοξικότητα του φαρμάκου.

Oι Monsanto, Βayer μαζί με την επίσης αμερικάνικη Cargill που διατηρεί επίσης τεράστιες εκτάσεις στην Ουκρανία, είναι οι παγκόσμιοι ηγέτες καλλιεργειών και παραγωγής “γενετικά τροποποιημένων” προϊόντων κι έχουν κατηγορηθεί για χημικά – βιομηχανικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της φύσης!

Τώρα θέλουν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε κέντρο ανεξέλεγκτων τέτοιου είδους καλλιεργειών και πειραμάτων!