Δεν προστατεύουν, θέτουν σε κίνδυνο τον ελληνικό εμπορικό στόλο και την Ελλάδα

Δένδιας: «Θα προσφέρω το στρατηγείο της Λάρισας στην επιχείρηση της Ε.Ε.» κατά της Υεμένης. Λες και το στρατηγείο είναι προσωπική ιδιοκτησία του Υπουργού

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Tο πρωί της Τετάρτης (31/1) ο Νίκος Δένδιας εμφανίστηκε στις τηλεοράσεις λέγοντας, με μια ελαφρά δόση «αυτοκρατορικού μεγαλείου»: «Θα προσφέρω το στρατηγείο της Λάρισας στην επιχείρηση της Ε.Ε.» κατά της Υεμένης, λες και το στρατηγείο είναι προσωπική ιδιοκτησία του Υπουργού. Τέλος πάντων. Αργότερα μας ενημέρωσε ότι η «προσφορά» έγινε δεκτή, όχι δεν θα την έκαναν, και η Ελλάδα θα παίξει κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση της Ερυθράς όπου θα στείλει τελικά μία φρεγάτα ελπίζοντας ότι θα επιστρέψει και παρά τους κινδύνους που θα την απειλήσουν και πολλούς άλλους λόγους που δεν θα έπρεπε να πάει.

Την κυβερνητική απόφαση επέκριναν το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά, τα μόνα δύο ελληνικά κόμματα που διαθέτουν σήμερα, αν κανείς κρίνει εκ των τοποθετήσεών τους, μια έστω και ελάχιστη αυτονομία από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Αντιθέτως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης υποστήριξαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την αποστολή στην Υεμένη, αρκεί να την αναλάβει η Ε.Ε. και όχι το ΝΑΤΟ. Αυτό βέβαια δεν έχει την παραμικρή σημασία και δεν διαφοροποιεί τη φύση της αποστολής. Απλώς λέμε κάτι να περνάει η ώρα. Άλλωστε σήμερα η Ε.Ε. δεν έχει την παραμικρή ανεξαρτησία και αυτονομία από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Μια ηθικά απαράδεκτη, παράνομη, επιβλαβής και επικίνδυνη αποστολή

Σε προηγούμενα άρθρα μας (ενδεικτικά εδώ και εδώ) εκθέσαμε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους η ελληνική στρατιωτική αποστολή στην Υεμένη είναι:

– Ηθικά απαράδεκτη, γιατί συνιστά άμεση συνδρομή στην κλιμακούμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και είναι κραυγαλέα αντίθετη με το διεθνές δίκαιο, στο οποίο μάλιστα υποτίθεται ότι έχουμε βασίσει όλη την εξωτερική μας πολιτική, ιδίως έναντι της Τουρκίας, όπως και με την ουσία της πρόσφατης απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη.

– Παράνομη, αντισυνταγματική και αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο, που δεν επιτρέπει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον τρίτου κράτους χωρίς σχετική εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

– Επικίνδυνη, καθώς μας εμπλέκει σε μια διαρκώς διευρυνόμενη, εξαιρετικά επικίνδυνη και παντελώς απρόβλεπτη στην πορεία της σύρραξη στη Μέση Ανατολή (ο δυτικός τύπος φέρει αυτή τη στιγμή την Ουάσιγκτον, πειθαρχούσα εν προκειμένω στο Ισραήλ και το παντοδύναμο Λόμπι του, έτοιμη να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ιράν). Ο πόλεμος εξάλλου κατά της Υεμένης ξεκίνησε μεν με αφορμή τις επιθέσεις σε πλοία που πήγαιναν στο Ισραήλ, όμως εντάσσεται στα μακροχρόνια σχέδια του κράτους αυτού για έλεγχο της Υεμένης και της Ερυθράς, όπως και όλης της Μέσης Ανατολής. Ενώ και οι Υεμένιοι δεν είναι καθόλου ασήμαντος αντίπαλος και διαθέτουν ένα πολύ εντυπωσιακό οπλοστάσιο όπλων κατά θαλάσσιων σκαφών. Ας διαβάσει εδώ ο «Ναπολέων» Δένδιας (και οι αρχηγοί των επιτελείων, που συμφώνησαν με αυτή την καταστροφική επιχείρηση), την ανάλυση του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών για το τι όπλα διαθέτει η Υεμένη κατά πλοίων. Άλλωστε πάντα αυτός που υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσια του έχει και ένα μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα έναντι των μισθοφόρων. Ο ίδιος ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι είναι αδύνατο στην αποστολή στην Ερυθρά να πραγματοποιήσει αυτό που λέει ότι επιδιώκει! Ίσως βέβαια Μητσοτάκης, Δένδιας και Ε.Ε. να τα καταφέρουν καλύτερα από τους Αμερικανούς!

– Αντίθετη με ζωτικά εθνικά συμφέροντα της χώρας, που δεν είναι ασφαλώς να πρωταγωνιστήσει στον πόλεμο της Δύσης κατά των Παλαιστινίων και όλου του αραβομουσουλμανικού κόσμου. Στην πρεμούρα τους οι Μητσοτάκης και Δένδιας να αποσπάσουν την εύνοια ΗΠΑ και Ισραήλ ώστε να πάρουν ευρωπαϊκή θέση ενδεχομένως ο πρώτος και να γίνει πρωθυπουργός ο δεύτερος, εκθέτουν τη χώρα στον κίνδυνο αντιποίνων. (Δεν το κάνουν άλλωστε μόνο εδώ. Διαλύουν, για να ικανοποιήσουν τον δυτικό παράγοντα, όλη την εθνική άμυνα της χώρας, αφαιρώντας όπλα από τα νησιά, αδειάζοντας τις αποθήκες για να στείλουν στην Ουκρανία και διαλύοντας την αντιαεροπορική άμυνα, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Γιώργος Μαργαρίτης στην εμπεριστατωμένη ανάλυσή του εδώ. Καταστρέψαμε άλλωστε ήδη τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, καταστρέφουμε τώρα και τις σχέσεις μας με τον αραβομουσουλμανικό κόσμο και τον παγκόσμιο Νότο, που υπήρξαν ιστορικά το αντίβαρό μας απέναντι στις δυτικές και τουρκικές επιβουλές. Με ποιόν θα μείνουμε στο τέλος; Με την Αμερική, τη Βρετανία και το Ισραήλ που μας έφτιαξαν το κυπριακό και έσπρωξαν την Άγκυρα εναντίον μας; Ή με τη Γερμανία που μας κατέστρεψε και με στρατιωτικά και με οικονομικο-πολιτικά μέσα; Να υπενθυμίσουμε με την ευκαιρία στο σημείο αυτό ότι η  μετατροπή της Ελλάδας σε άθλιο προτεκτοράτο πέμπτης κατηγορίας δεν αφορά μόνο την διεθνή θέση της χώρας, επηρεάζει άμεσα και την εσωτερική κοινωνική και οικονομική κατάσταση και τανάπαλιν.

Δεν προστατεύει, θέτει σε κίνδυνο τον ελληνικό εμπορικό στόλο!

Κανένας από τους συνηγόρους της αποστολής της φρεγάτας (κυβέρνηση, ΜΜΕ και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης, ρητά ή σιωπηρώς) δεν έχει μπει στον κόπο να απαντήσει σε οτιδήποτε από το παραπάνω. Επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά το ένα και μοναδικό επιχείρημά τους υπέρ μιας αποστολής ανεύθυνης, επικίνδυνης και τυχοδιωκτικής που είναι ότι πρέπει να προστατευθεί ο ελληνικής ιδιοκτησίας εμπορικός στόλος.

Πρόκειται -ως συνήθως- για ένα ακόμα κολοσσιαίο ψεύδος. Εξηγήσαμε παραπάνω γιατί ούτε οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δεν μπορούν να προστατεύσουν τα πλοία από επιθέσεις, θα το κάνει αυτό η ελληνική φρεγάτα των Δένδια-Μητσοτάκη;

Ποια είναι όμως τα δεδομένα; Οι Υεμενικές επιθέσεις ξεκίνησαν αυστηρά εναντίον πλοίων που κατευθύνονται ή συνδέονται με το Ισραήλ, ως διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Κάθε σκάφος που διαβεβαιώνει ότι δεν συνδέεται με το Ισραήλ ούτε πηγαίνει στα λιμάνια του περνάει ελεύθερα.

Στη συνέχεια, στους στόχους περιελήφθησαν και τα σκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας λόγω του ότι τα δύο αυτά κράτη επιτέθηκαν στην Υεμένη. Παρακολουθείστε εδώ τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης που εξηγεί γιατί ο στρατός της χώρας του επετέθη σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο και γιατί τα πλοία των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι «νόμιμοι στόχοι».

Με τις εξυπνάδες Μητσοτάκη και Δένδια υφίσταται τώρα ο κίνδυνος να συμπεριληφθούν στους στόχους και τα ελληνικά πλοία, εν πρώτοις η ίδια η φρεγάτα αλλά ενδεχομένως και τα εμπορικά, ανεξαρτήτως του αν πάνε στο Ισραήλ ή όχι, αφού θα θεωρηθούν, όπως και τα αμερικανικά και βρετανικά πλοία, σκάφη εχθρικού κράτους.

Η Ελλάδα διαλύεται

Η αποστολή της φρεγάτας συνιστά σταθμό στη μετατροπή των ενόπλων δυνάμεων από εργαλείο για την εθνική άμυνα της Ελλάδας σε εργαλείο εξυπηρέτησης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της συλλογικής Δύσης, εξόδοις του πάσχοντος ελληνικού λαού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ακούγεται όλο και συχνότερα η ιδέα να καταργηθεί ο θεσμός της υποχρεωτικής θητείας, με πρώτους «λαγούς» της ιδέας τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Για την άμυνα από την Τουρκία χρειαζόμαστε στρατό κληρωτών και παλλαϊκή άμυνα. Για να βοηθάμε σε επεμβάσεις ανά την υφήλιο ή για να μας δέσει καμία ώρα, καθώς πάμε σε ολοκληρωτισμό σε όλη τη Δύση, χρειαζόμαστε επαγγελματικό στρατό. Τέτοιο βαθμό πάντως ξένης εξάρτησης σε όλα τα ζητήματα, από την εθνική άμυνα έως τους γάμους των ομοφυλοφίλων, δεν είχε ποτέ η χώρα, ούτε καν στη διάρκεια της δικτατορίας του Παπαδόπουλου που επέβαλε η ίδια η CIA στην Ελλάδα.

Παράταση αυτής της κατάστασης εγκυμονεί ασφαλώς θανάσιμους κινδύνους για τον ελληνισμό, για τον ελληνικό λαό στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Πηγή:Konstantakopoulos.gr