Η Ουκρανία παραδέχθηκε ότι σκότωσε τους 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους!

Δεν είχαμε ειδοποιηθεί για την πτήση του ρωσικού Il-76», λένε τώρα οι Ουκρανοί

H Oυκρανία παραδέχθηκε ότι κατέρριψε το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 στο Μπέλγκοροντ με τους 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους και απλά η μυστική υπηρεσία της χώρας GUR, η οποία βαρύνεται με πολλά εγκλήματα κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού της χώρας ανακοίνωσε ότι «Σήμερα είχε προγραμματιστεί ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία. Δεν ενημερωθήκαμε με ποιο τρόπο θα μεταφέρονταν οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι και δεν μας ζητήθηκε να μην κτυπάμε στόχους στην περιοχή».

Το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας δεν έχει σχολιάσει το συμβάν. Ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Mikhail Podolyak, απαντώντας σε ερώτηση δυτικών δημοσιογράφων σχετικά με την τραγωδία Il-76, είπε ότι «Δεν ήταν ακόμη έτοιμος να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση».

Στην ανακοίνωση του το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει ότι «Θα κτυπάνε στόχους στο Μπέλγκοροντ αφού η Ρωσία βομβαρδίζει το Χάρκοβο».

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα για την καταστροφή οχημάτων παράδοσης όπλων στην κατεύθυνση Μπέλγκοροντ-Χάρκοβο» αλλά είναι πραγματικά ανόητο αυτό που λένε για να δικαιολογήσουν την σφαγή από φίλια πυρά των αιχμαλώτων τους: Στο Μπέλγκοροντ δεν μεταφέρουν οι Ρώσοι όπλα από αέρος, ακριβώς για τον λόγο ότι βρίσκεται εντός του βεληνεκούς των ουκρανικών αντιαεροπορικών όπλων!