Εξασθενεί σήμερα η «Αυγή» – Αναλυτικά ο καιρός

Το βαρομετρικό χαμηλό «Αυγή» συνεχίζει προσωρινά να επηρεάζει την περιοχή, ενώ σταδιακά κινείται νότια και εξασθενεί, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται, αρχικά μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια παράλια, σταδιακά μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα αναμένονται και σε περιοχές του εσωτερικού, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και νοτίως του Τροόδους. Στα ορεινά θα πέσει χιόνι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Κυριακή, για να κυμανθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται, αρχικά μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια παράλια, σταδιακά μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα αναμένονται και σε περιοχές του εσωτερικού, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και νοτίως του Τροόδους. Στα ορεινά θα πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που αργότερα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα πολύ πιθανό να σημειωθεί σύντομη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και νοτιοανατολικά. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσουν λίγα χιόνια.

Το Σάββατο και την Κυριακή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Κυριακή, για να κυμανθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 27 εκατοστά.