Εστάλη σήμερα στην Ελλάδα αίτημα για ποινική δίωξη Βγενόπουλου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε χθες στις ελληνικές Αρχές το αίτημα για δικαστική συνδρομή σε σχέση με τη λήψη καταθέσεων από συγκεκριμένα πρόσωπα, στα πλαίσια των ερευνών για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.vgenopoulos_5

Ο κ. Νικολάου είπε ότι έφτασε χθες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως το αίτημα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική Κυβέρνηση όσον αφορά τις έρευνες για την οικονομία, το οποίο εστάλη αυθημερόν στον προορισμό του, δηλαδή στο αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας.

“Με το αίτημα ζητείται να υποβληθούν σε ανάκριση συγκεκριμένα πρόσωπα και η ανάκριση αυτή θα ληφθεί στην παρουσία ανακριτών της Αστυνομίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους ανακριτών των ελληνικών αρχών”, επισήμανε.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο ώστε να ασκηθούν πιέσεις προς τις ελληνικές Αρχές, ο κ. Νικολάου είπε ότι θα πρέπει να αναμένουμε πρώτα την ανταπόκριση των ελληνικών Αρχών, “έχοντας πάντοτε κατά νου ότι όλα αυτά τα αιτήματα διέπονται από νομοθεσία η οποία έχει ευρωπαϊκή προέκταση και εφαρμογή”.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Ν.Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Ευελπιστούμε να ευσταθούν τα δημοσιεύματα, που φέρουν τις διωκτικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να έχουν αιτηθεί δικαστικής συνδρομής από τις αρχές της Ελλάδας, για να ανακριθεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος για ενέργειες που συνέβαλαν στο κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας και κατ’ επέκταση στο καίριο πλήγμα που δέχτηκε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και η κυπριακή οικονομία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, εδώ και δύο χρόνια, επανειλημμένα και φορτικά ζητά τη δίωξη του κ. Βγενόπουλου από την κυπριακή πολιτεία και διερωτόμαστε, γιατί η κυπριακή πολιτεία, εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια, αφήνει ανέγγιχτο τον κ. Βγενόπουλο, χωρίς να έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Ευχόμαστε αυτά που δημοσιεύονται να αντανακλούν την πραγματικότητα και επιτέλους να δούμε να γίνονται ενέργειες, για να λογοδοτήσει ο κ. Βγενόπουλος.

Η μόνη περίπτωση να υπάρξει μια πιθανότητα, οι θεσμοί και το τραπεζικό σύστημα να ανακτήσουν το χαμένο κύρος τους και τη χαμένη αξιοπιστία τους, είναι να τερματιστεί η ατιμωρησία.»