Για «θετικές ενδείξεις» από τη γεώτρηση της ΕΝΙ στο «Κρόνος 2» μίλησε ο Πρόεδρος

Φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες θετικές ενδείξεις από την γεώτρηση που διενήργησε η ΕΝΙ στον γεωτρητικό στόχο «Κρόνος 2» του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ζήτησε αναμονή μέχρι την επίσημη ενημέρωση από την ιταλική εταιρεία.

Κληθείς στην Ίνεια της Πάφου, όπου μετέβη για την τελετή εγκαινίων σειράς έργων στην κοινότητα, να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι ο «Κρόνος 2» αποτελεί ενεργειακό θησαυρό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι αναμένει να έχει «επίσημη ενημέρωση από την ίδια την εταιρεία».

Ανέφερε ότι πρόσφατα, όταν βρέθηκε στη Ρώμη, είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, ο οποίος του είχε αναφέρει πως «μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων θα επισκεφθεί ο ίδιος την Κύπρο για να με ενημερώσει και για τα αποτελέσματα αλλά και για τον τρόπο ανάπτυξης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε αναμονή μέχρι «να υπάρξει επίσημη ενημέρωση και ακολούθως θα τοποθετηθούμε, συγκεκριμένα, ως Κυβέρνηση», όπως είπε.