Εμφανιζόταν ως κτηματομεσίτρια και φέρεται να απέσπασε με απάτη 430 χιλ.ευρώ

Υπό κράτηση 7 ημερών τέθηκε τη Δευτέρα, δυνάμει δικαστικού Διατάγματος 52χρονη, η οποία συνελήφθη στη Λεμεσό στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων απάτης και απόσπασης χρηματικού ποσού που ξεπερνά τις 430 χιλιάδες ευρώ.

Η Αστυνομία σε δελτίο Τύπου αναφέρει ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί τις τελευταίες μέρες στο ΤΑΕ Λεμεσού, η 52χρονη φέρεται να παρουσιαζόταν ως κτηματομεσίτρια και να απέσπασε χρηματικά ποσά από τέσσερα πρόσωπα στη Λεμεσό, για αγοραπωλησία τεμαχίων γης, καθώς και για ενοικίαση διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η 52χρονη ύποπτη φέρεται στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου, 2022 και Δεκεμβρίου, 2023, να εξαπάτησε και να απέσπασε από άντρα ηλικίας 81 ετών, χρηματικό ποσό ύψους 416 χιλιάδων και 500 ευρώ, με διάφορες ψευδείς προφάσεις, αφού πρώτα τον έπεισε να επενδύσει χρηματικό ποσό σε αγοραπωλησίες δύο χωραφιών.

Η ύποπτη σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλαν την περασμένη Τρίτη, 02 Ιανουαρίου, στο ΤΑΕ Λεμεσού, ο 81χρονος και 52χρονος οικείος του, είχε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εξαπατήσει και τους δύο, αποσπώντας τους το χρηματικό ποσό των 11.983 ευρώ, αφού τους παρουσιάστηκε ως κτηματομεσίτρια, αναφέροντας τους πως θα τους βοηθούσε να πωλήσουν ιδιόκτητό τους τεμάχιο γης.

Ακολούθησαν στις 04 Ιανουαρίου, άλλες δύο χωριστές καταγγελίες στο ΤΑΕ Λεμεσού, από άντρες ηλικίας 31 και 54 ετών, από τους οποίους η 52χρονη ύποπτη φέρεται να απέσπασε συνολικό χρηματικό ποσό 3.100 ευρώ, για την ενοικίαση δύο διαμερισμάτων στη Λεμεσό, αφού πρώτα τους έπεισε ότι η ίδια είναι κτηματομεσίτρια.

Από τον 31χρονο η ύποπτη φέρεται τον περασμένο Αύγουστο να απέσπασε χρηματικό ποσό 1.600 ευρώ, για την ενοικίαση διαμερίσματος, αφού έπεισε τον 31χρονο δείχνοντας του φωτογραφίες διαμερίσματος στη Λεμεσό.

Από τον 54χρονο η ύποπτη φέρεται τον Σεπτέμβριο, 2023, να απέσπασε χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ, για την ενοικίαση διαμερίσματος, υποδεικνύοντας του εξωτερικά την πολυκατοικία στην οποία βρίσκεται το διαμέρισμα, χωρίς ωστόσο να τον οδηγήσει εντός του διαμερίσματος. Σύμφωνα με τον 54χρονο, λόγω του ότι η 52χρονη με προφάσεις καθυστερούσε την μετακόμιση του στο διαμέρισμα, ο ίδιος απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων του και τον Δεκέμβριο, έλαβε στον τραπεζικό του λογαριασμό, έμβασμα χρηματικού ποσού 500 ευρώ, από άγνωστο του τραπεζικό λογαριασμό.

Εναντίον της 52χρονης εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, εντοπίστηκε και συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο ενέκρινε αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης της, διάρκειας επτά ημερών, για σκοπούς διερεύνησης των υποθέσεων απάτης.