Συνεχίζονται για 79η ημέρα οι βομβαρδισμοί – Ο λιμός εξαπλώνεται στη Γάζα

Συνεχίζεται για 79η ημέρα το σφυροκόπημα της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις, με περισσότερους από 200 Παλαιστίνιους να χάνουν τη ζωή τους μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν επιδρομές στη Βηθλεέμ, τη Ναμπλούς, τη Χεβρώνα και το Τουλκαρέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ οι ισραηλινές μπουλντόζες ξηλώνουν την κύρια γραμμή ύδρευσης του προσφυγικού καταυλισμού Nur Shams.

Η δολοφονία του Ahmad Jamal al-Madhoun ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των δημοσιογράφων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα σε 101.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς η αμερικανική CENTCOM αναφέρει ότι ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο αναχαίτισε πυραύλους.

Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Γάζα το Σάββατο

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα οκτώ στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχη στη Λωρίδα της Γάζας.

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ ζητώντας την απομάκρυνση του Νετανιάχου

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου σε όλο το Ισραήλ, ζητώντας την απομάκρυνση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη συμμετοχή του στην κυβερνητική αποτυχία που οδήγησε στη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και στο ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα.

Επικεφαλής των διαδηλώσεων ήταν ακτιβιστές και κάτοικοι κοινοτήτων κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και τον Λίβανο, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Μπάιντεν: «Δεν ζήτησα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, στην τελευταία τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ακόμα 8 ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι ακόμη 8 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε 154 τον συνολικό ανακοινωμένο αριθμό των απωλειών στις τάξεις του από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακα στις 20 Οκτωβρίου.

 Πάνω από 200 δολοφονημένοι στη Γάζα σε 24 ώρες

Διακόσιοι και πλέον Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στους ακατάπαυστους βομβαρδισμούς και στις χερσαίες επιχειρήσεις του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην απόφασή του με την οποία κάλεσε να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που διανέμεται στον παλαιστινιακό θύλακο, απέφυγε να καλέσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, το τελευταίο ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν τα πτώματα δεκάδων αμάχων, ορισμένοι από τους οποίους «εκτελέστηκαν», κατά τη διάρκεια ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στην Τζαμπάλια.

Ο ισραηλινός στρατός, ο Τσαχάλ, ανακοίνωσε από την πλευρά του τον θάνατο δεκατριών στρατιωτικών του, τεσσάρων προχθές Παρασκευή και οκτώ χθες Σάββατο, σε μάχες με τη Χαμάς στη Γάζα, εξέλιξη που αυξάνει σε 154 τον αριθμό των ισραηλινών στρατιωτικών που σκοτώθηκαν αφότου άρχισαν χερσαίες επιχειρήσεις την 27η Οκτωβρίου. Μερίδα του ισραηλινού Τύπου θεωρεί υποτιμημένο τον επίσημο απολογισμό.