Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός ξεβράκωσε την πολιτική της Δύσης για την Ουκρανία μπροστά στον Γ.Γ.του ΝΑΤΟ

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico, μπροστά στον Γ. Γραμματέα του ΝΑΤΟ Stoltenberg, που άκουγε άναυδος, “ξεβράκωσε” κυριολεκτικά την πολιτική της Δύσης στο Ουκρανικό:
“Ανταλλάξαμε απόψεις για την Ουκρανία αλλά πρέπει να πω ανοιχτά ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις:
– Ούτε εγώ ούτε η κυβέρνηση της Σλοβακίας θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση. Η επιμονή σε αυτό και η έλλειψη κάποιας ειρηνευτικής πρωτοβουλίας από την ΕΕ ή το ΝΑΤΟ, απλά θα οδηγήσει σε νέες εκατοντάδες χιλιάδες νεκρών.

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δύσης έχουν εμμονή με την Ουκρανία και μίσος προς τη Ρωσία, κάτι που οδηγεί σε περίεργες απόψεις που αναμφίβολα διαδίδονται από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης – ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να συνεχίσει να αποδυναμώνει τη Ρωσία»,
είπε ο Fico.
“Στην πραγματικότητα, η Ουκρανία χρησιμοποιείται μόνο για γεωπολιτικούς σκοπούς για να αποδυναμώσει τη Ρωσία τόσο οικονομικά όσο και διεθνώς.
Πιστεύω ότι η Ουκρανία είναι απλώς μια «χρυσή χήνα» για τις δυτικές εταιρείες που ασχολούνται με το εμπόριο όπλων — ανεξάρτητα από το ανθρώπινο κόστος.
Φοβάμαι ότι, στο όνομα αυτών των γεωπολιτικών στόχων, η Δύση θα συνεχίσει να πολεμά με τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό στρατιώτη και δεν είμαστε πολύ μακριά από αυτό»
κατέληξε ο Fico.

Κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία για τον πόλεμο:
“Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, ξεκίνησε το 2014, όταν οι Ουκρανοί ναζί και φασίστες άρχισαν να δολοφονούν Ρώσους πολίτες στο Ντονμπάς και το Λουχάνσκ” είπε.