Στη νεκρή ζώνη Αγίου Δομετίου ο Πρόεδρος

Μη προγραμματισμένη επίσκεψη στην περιοχή Αγίου Δομετίου πλησίον της «Οικίας της Μαρίας», πραγματοποίησε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των μέτρων που λαμβάνονται από την Κυπριακή Δημοκρατία μετά την τουρκική παραβίαση στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή, και συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος είπε ότι η προτεραιότητά μας είναι ο κόσμος να νιώθει ασφαλής .

Ανέφερε ότι ήταν πολύ σημαντικό για τον ίδιο που άκουσε από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής ότι νιώθουν ασφαλείς και ότι βλέπουν τη διαφορά που έχει γίνει μετά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε σήμερα μη προγραμματισμένη επίσκεψη στην περιοχή του Αγίου Δομετίου, πλησίον του «Σπιτιού της Μαρίας», για να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των μέτρων που λαμβάνονται από την Κυπριακή Δημοκρατία μετά την τουρκική παραβίαση στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή.

Κατά την εκεί παραμονή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και επισκέφθηκε φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Δύναμης, αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην εκεί μετάβαση του, είπε ότι πήγε για να δει ο ίδιος προσωπικά τι έχει γίνει, «την παραβίαση που έχει γίνει από τον κατοχικό στρατό, αλλά περισσότερο για να συνομιλήσω με τον κόσμο, με τους κατοίκους της περιοχής».

«Είναι για μένα πάρα πολύ σημαντικό να ακούσω από τους ίδιους. Και οφείλω να πω ότι από όλα όσα μου μετέφεραν αισθάνονται ασφαλείς», είπε, προσθέτοντας ότι συζήτησε μαζί τους αν υπάρχουν άλλα μέτρα, στα οποία μπορεί να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία. «Είχαμε κάποιες συζητήσεις και αυτά που ανέφεραν φυσικά θα ληφθούν υπόψη», σημειώσε.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, η παρουσία του εκεί σκοπό είχε να δουν την υλοποίηση των μέτρων «που είχαμε λάβει ως Κυπριακή Δημοκρατία, κάποια από αυτά τα μέτρα αφορούν τη συγκεκριμένη περιοχή, και να δω στην πράξη την υλοποίηση τους».

Όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς, αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε αφορά τα μέτρα που λαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι «κάποια μέτρα φαίνονται και κάποια μέτρα δεν φαίνονται, αλλά δεν πρόκειται να μπούμε σε ένα δημόσιο διάλογο για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

«Η προτεραιότητα μας είναι μία: ο κόσμος να νιώθει ασφαλής. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε», δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πρόσθεσε ότι ήταν πολύ σημαντικό για τον ίδιο να ακούσει από τους ίδιους τους κατοίκους ότι νιώθουν ασφαλείς, «βλέπουν τη διαφορά που έχει γίνει μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν, για μένα αυτό είναι σημαντικό». Σημείωσε ότι ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ήταν παρών και ότι η αξιολόγηση είναι καθημερινή από τις Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας «και ό,τι χρειαστεί να πράξουμε θα το κάνουμε».

Ερωτηθείς για τα διαβήματα που προτίθεται να κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με την τουρκική παραβίαση της νεκρής ζώνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η παραβίαση είναι εδώ, μια αρνητικότατη εξέλιξη, δεν μας ικανοποιεί απλώς μια καταγραφή στις κατά καιρούς εκθέσεις σε σχέση με τις δραστηριότητες της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο».

Ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατίας θα συνεχίσει τις προσπάθειες για άρση αυτού που έχει γίνει «και δεν είναι κάτι που υποβαθμίζουμε σε καμία απολύτως περίπτωση».