Το Ισραήλ θα απελευθερώσει 24 γυναίκες και 15 έφηβους και η Χαμάς 13 όμηρους

Σε ισχύ βρίσκεται η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, με τις ώρες να μετράνε αντίστροφα για την απελευθέρωση των ομήρων και των κρατουμένων από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές.

Το Ισραήλ αναμένεται πως εντός της ημέρας (Παρασκευή 24 Νοεμβρίου), θα αφήσει ελεύθερους συνολικά 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους και συγκεκριμένα 24 γυναίκες και 15 έφηβους. Οι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν στη Δυτική Όχθη. Σε αντάλλαγμα, η Χαμάς θα αφήσει ελεύθερους 13 ομήρους, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο.

Οι κρατούμενοι θα παραδοθούν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, στη στρατιωτική φυλακή Ofer του Ισραήλ γύρω στις 16:00, δήλωσε ο Qadura Fares, Παλαιστίνιος επίτροπος για τους κρατούμενους. Την ίδια ώρα θα σημειωθεί η παράδοση στα σύνορα Γάζας – Αιγύπτου 13 γυναικών και παιδιών που ήταν μεταξύ των περίπου 240 ανθρώπων που απήχθησαν ως όμηροι από τη Χαμάς, κατά τη διάρκεια της φονικής επιδρομής της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Η απελευθέρωση των κρατουμένων ήταν μέρος μιας εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που άρχισε στις 7:00 της Παρασκευής και φαίνεται να τηρείται μέχρι στιγμής, αν και οι δύο πλευρές έχουν κατηγορηθεί για παραβιάσεις.