Πρόεδρος: Το 2024 θα αυξηθεί η συμμετοχή γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα

Με τον νέο χρόνο φαίνεται πως ο Πρόεδρος θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, καθότι ο ίδιος προανήγγειλε την πρόθεση του για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα εντός του 2024.

Την πρόθεση του αυτή προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας το 6ο Μεσογειακό Συμπόσιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών, Επαγγελματιών, BPW Cyprus.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την αποχώρησή του από το συμπόσιο, είπε ότι “είμαστε περήφανοι που 44% των διορισμών που έγιναν με την ανάληψη των καθηκόντων είναι γυναίκες. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχα μιλήσει για 50-50 και αυτός ο στόχος θα υλοποιηθεί”. Πρόσθεσε ότι το ποσοστό που έχουμε στην Κύπρο είναι ένα από τα ψηλότερα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά γενικότερα στον κόσμο “και είναι κάτι που θα ενισχύσουμε”.

Ερωτηθείς αν αναμένονται εξελίξεις σύντομα, είπε ότι όταν υπάρχουν εξελίξεις θα ανακοινωθούν και σημείωσε ότι στον χαιρετισμό του είπε ότι εντός του 2024 θα αυξηθεί αυτό το ποσοστό.