ΔΗΚΟ:Αδιανόητο να παραμένει στη θέση του ο Β.Γ.Εισαγγελέας

Είναι αδιανόητο ότι ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, δεν έχει ακόμη υποβάλει την παραίτησή του, όπως αδιανόητο είναι το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει ζητήσει την παραίτηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Νικόλας Παπαδόπουλος.rikkos_erotokritou_0

Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης εφ` όλης της ύλης και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την ανακοίνωση του Αρχηγού της Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ότι θα διερευνηθούν οι καταγγελίες του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι “φυσικά και θα πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες του κ. Ερωτοκρίτου εναντίον του κ. Κληρίδη”.

“Αντιλαμβάνεστε ότι από τη στιγμή που αυτές οι καταγγελίες έχουν υποβληθεί δεν μπορούν να μην εξεταστούν αλλά έχουμε ένα επίσημο πόρισμα από την μία, το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής, Καλλή, και από την άλλη τις καταγγελίες ενός κατηγορούμενου σε μια ποινική υπόθεση”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σημείωσε ότι “δεν μπορεί να ταυτίζεται και να εξισώνεται το ένα με το άλλο, αλλά από εκεί και πέρα θεωρώ ότι θα πρέπει ακριβώς αυτές οι έρευνες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν για να γνωρίζουμε ακριβώς και εμείς ότι δεν κωλύεται με οποιονδήποτε τρόπο ο Γενικός Εισαγγελέας να συνεχίσει να ασκεί τα δικά του καθήκοντα”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι “δεν είναι νομικά τα θέματα, είναι πρωτίστως θεσμικά και πολιτικά και όταν δημοσιοποιούνται και προβάλλονται τέτοιες καταγγελίες που πλήττουν τους ίδιους τους θεσμούς, δεν είναι με νομικισμούς που θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταγγελίες αλλά με πολιτικές αποφάσεις και είναι για αυτό που εμείς καλούμε όλους τους αξιωματούχους να αναλάβουν τις ευθύνες τους εκεί όπου τους αναλογεί”.

Αναφέρθηκε σε “πρωτόγνωρες εμπειρίες που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, μιας και δεν έχει ποτέ στο παρελθόν δημοσιοποιηθεί μια τέτοια παρόμοια καταγγελία εναντίον του οποιουδήποτε Γενικού Εισαγγελέα και αντιλαμβάνεστε κανένας μας δεν μπορεί να επικαλεστεί το οποιοδήποτε παρόμοιο προηγούμενο”.

“Είναι για αυτό ακριβώς το λόγο που θεωρούμε ότι στην προκειμένη περίπτωση όλοι οι θεσμοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να διαφυλάξουν το κύρος τους αλλά και για να αντιμετωπίσουν ακριβώς τις προσδοκίες που έχει αυτή τη στιγμή η κοινωνία σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου σκανδάλου”, είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.