Καρτέρι θανάτου στον Αλέξη Μαυρομιχάλη-Τον δολοφόνησαν μόλις βγήκε στο μπαλκόνι

Σε λιγότερο από 48 ώρες διαπράχθηκε και δεύτερη δολοφονία, με θύμα τον Αλέξη Μαυρομιχάλη με την Αστυνομία να εικάζει πως αποτελεί και αυτή ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Μετά την εκτέλεση του Θανάση Καλογερόπουλου στον παραλιακό της Λεμεσού, χθες το βράδυ έπεσε νεκρός και ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, 45 ετών, από κτύπημα ελεύθερου σκοπευτή, στην περιοχή της Ακρόπολης στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαυρομιχάλης, γνωστός και ως Αλεξούι, δέχθηκε μόνο μία σφαίρα, ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του, στον δεύτερο όροφο, λίγο μετά τις εννέα το βράδυ.

Επλήγησαν τα ζωτικά του όργανα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη είχαν διενεργηθεί ακόμα τρεις απόπειρες δολοφονίας, το 2004, το 2008 και το 2015.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, έπειτα από πληροφορία για ρίψη πυροβολισμών σε περιοχή της Λευκωσίας, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο σημείο για εξετάσεις, ενώ ο 45χρονος, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του, γύρω στις 00.20 σήμερα το πρωί.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου μετά τις δύο δολοφονίες σε Λεμεσό και Λευκωσία, σε διάστημα μόλις 48 ωρών. Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι ανακριτικές ομάδες από τα ΤΑΕ Λευκωσίας και Λεμεσού.

Η λειτουργός του κλάδου επικοινωνίας της Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου είπε στο ΚΥΠΕ ότι ο Αρχηγός της Δύναμης επισκέφθηκε χθες βράδυ τη σκηνή του φόνου του Αλέξη Μαυρομιχάλη στην Ακρόπολη.

Από τη σκηνή οι ανακριτές περισυνέλεξαν τεκμήρια, ενώ αναζητείται και μαρτυρικό υλικό.

Οι δράστες έστησαν καρτέρι θανάτου στον Μαυρομιχάλη και μόλις αυτό βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του πυροβόλησαν.

Φαίνεται πως το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για να μεταβούν έξω από το διαμέρισμα του Μαυρομιχάλη το είχαν κλέψει και είναι το ίδιο που βρέθηκε να φλέγεται στην περιοχή του Κοτσιάτη.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.